Borna Ćorić

 ROBERTO BETTACCHI Dppi Via Afp
LAKO PROTIV NIZOZEMCA

Borni Ćoriću uspjelo nešto na što je čekao punih 16 mjeseci! Na najnovijoj ljestvici skočit će barem 40 mjesta

Nakon 16 mjeseci čekanja Borna Ćorić će ponovno zaigrati u četvrtfinalu na ATP Touru
Piše: HinaObjavljeno: 20. srpanj 2022. 13:06

Među osmoricu najboljih na ATP 500 turniru u Hamburgu došao je pobjedom 6-3, 6-4 protiv Nizozemca Tallona Griekspoora (ATP - 47.) u dvoboju drugog kola.

Bio je to njihov prvi međusobni sraz, a Griekspoor je najbolje rangirani tenisač kojeg je Ćorić pobijedio u ovoj sezoni povratka nakon jednogodišnje stanke. Za plasman u polufinale 25-godišnjem Zagrepčanu će suparnik biti bolji iz dvoboja branitelja naslova Španjolca Pabla Carreno-Buste (ATP - 23.) i Slovaka Alexa Molčana (ATP - 48.).

Za razliku od jučerašnjeg dvoboja s Đereom, Ćorić nije dopustio Tallonu Griekspooru da stekne početnu prednost. Borna je u šestom gemu prvog seta došao do ključnog "breaka", a prethodno je u trećem i petom gemu spasio tri "break-lopte" koje je imao 26-godišnji Nizozemac. Nakon 43 minute hrvatski tenisač je osvojio prvi set.

Griekspoor je loše započeo drugi set. Kod 40-30 u prvom gemu povezao je dvije dvostruke pogreške i darovao Ćoriću priliku za novi "break". Borna je u prvom pokušaju ostao bez realizacije, ali kad je dobio drugu priliku ponovno je oduzeo servis suparniku. Do kraja meča hrvatski tenisač nije dopustio Nizozemcu da dođe u priliku vratiti se u meč i nakon 90 minuta igre mogao je proslaviti plasman u četvrtfinale.

Činjenica da je na zemljanoj podlozi uspio zabiti devet asova, dobar je pokazatelj da je Bornino rame u dobrom stanju. Ćorić je na prvom servisu imao realizaciju od 81% i odličnih 60% osvojenih poena na drugom servisu. Spasio je sve tri "break-lopte" koje je imao Griekspoor, a realizirao dvije od tri prilike za "break".

Ovo je Bornu prvo četvrtfinale na ATP Touru od prošlogodišnjeg turnira u Rotterdamu gdje je bio polufinalist, što mu je bio i posljednji nastup prije jednogodišnje stanke zbog operacije ramena.

Već plasman u četvrtfinale Hamburga Borni donosi napredak na ATP ljestvici od 40-ak mjesta i svrstava ga među 150 najboljih igrača svijeta.

ATP Hamburg - 2. kolo

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Tallon Griekspoor (NIZ) 6-3, 6-4

Ćorić za polufinale igra protiv Molčana

Hrvatski tenisač Borna Ćorić igrat će u četvrtfinalu zemljanog ATP 500 turnira u Hamburgu, a suparnik na putu prema polufinalu bit će mu Slovak Alex Molčan, inače 48. tenisač s ATP ljestvice.

Ćorić je u drugom kolu svladao Nizozemca Tallona Griekspoora (47. na ATP ljestvici) sa 6-3, 6-4, dok je Molčan bio bolji od Španjolca Pabla Carreno-Buste, 23. s ATP ljestvice. Nakon velike i neizvjesne borbe u trećem setu Molčan je slavio protiv španjolskog tenisača 6-3, 1-6, 7-6(5).

U karijeri Ćorić nikada nije igrao protiv 24-godišnjeg Slovaka koji posljednjih mjeseci bilježi veliki napredak i sve bolje rezultate.

Linker
27. travanj 2024 03:00