Lea Bošković

 PRESSEFOTO RUDEL/ROBIN RUDEL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Pressefoto Rudel/robin Rudel/imago Sportfotodienst/profimedia
WTA IASI

Bošković poražena od Andrejeve u Rumanjskoj, ali unatoč tome ostvarila rezultat karijere

U glavni turnir je Bošković upala kao sretna gubitnica iz kvalifikacija, a ostvarila je dvije pobjede u dva seta
Piše: HinaObjavljeno: 24. srpanj 2024. 11:39

Hrvatska tenisačica Lea Bošković, 202. na WTA ljestvici, u četvrtfinalu je okončala svoj put na zemljanom WTA 250 turniru u rumunjskom Iasiju.

U četvrtfinalu je bolja od Bošković bila prva nositeljica i 32. igračica na svijetu, Ruskinja Mira Andrejeva, sa 6-2, 6-0. Ove godine je 17-godišnja Mira Andrejeva igrala polufinale Roland Garrosa gdje je poražena od Talijanke Paolini.

Bošković je osvojila prvi gem polufinalnog meča, ali je potom izgubila pet u nizu čime je isparila neizvjesnost prvog seta, ali i cijelog meča. U drugoj dionici Andrejeva je bila još uvjerljivija. Nije izgubila ni jedan gem te je meč okončala za samo jedan sat i devet minuta igre.

Unatoč porazu Bošković je ovaj tjedan u Iasiju napravila rezultat karijere. U glavni turnir je 24-godišnja Bošković upala kao sretna gubitnica iz kvalifikacija, da bi potom ostvarila dvije pobjede u dva seta, protiv Ruskinje Timofejeve i Amerikanke Lepchenko.

Linker
08. rujan 2024 02:30