Alex De Minaur

 CLAUDIO BENEDETTO Nurphoto Via Afp
ATP CUP

Britanci i Australci također stigli do prvih pobjeda, De Minaur ipak prejak za oporavljenog Berrettinija

Još ranije Rusi su nadigrali Francuze, a Amerikanci su se lako obračunali s Kanađanima.
Piše: HINAObjavljeno: 02. siječanj 2022. 13:47

Prve pobjede na ATP kupu, koji se održava u Sydneyju, ostvarile su teniske reprezentacije Velike Britanije i Australije.

Australski tenisači svladali su Italiju 2-1 premda su prvi bod osvojili Talijani. Lakoćom je Jannik Sinner nadjačao Maxa Purcella sa 6-1, 6-3. Australija je na 1-1 izjednačila nakon što je Alex de Minaur sa 6-3, 7-6(4) bio bolji od oporavljenog Mattea Berrettinija, dok su Australci do ključnog boda na putu prema pobjedi došli slavljem u igri parova. Luke Saville i John Peers bili su bolji od Berrettinija i Simone Bollelija sa 6-3, 7-5

Podsjetimo kako je u ranijem ogledu skupine B Rusija svladala Francusku 2-1 iako je drugi tenisač svijeta Danil Medvjedev izgubio svoj susret od Uga Humberta (7-6, 5-7, 6-7).

U skupini C Velika Britanija je s 2-1 bila bolja od Njemačke. Prvi bod Britancima je donio Daniel Evans koji je uvjerljivo nadigrao Jan-Lennarda Struffa. Bilo je 6-1, 6-2 za Evansa. Nijemce je u igru vratio Alexander Zverev koji je sa 7-6(2), 6-1 svladao Camerona Norrieja pa je odluka o konačnom pobjedniku pala u igri parova. U njoj su Evans i Jamie Murray svladali Zvereva i Kevina Krawietza 6-3, 6-4.

Recimo kako su Sjedinjene Američke Države u ovoj skupini startale uvjerljivom 3-0 pobjedom protiv kanadskih tenisača.

Linker
04. svibanj 2024 21:53