Carlos Alcaraz

 JOSE JORDAN Afp
NOVI VLADAR TENISA

‘Carlos Alcaraz je atraktivan, raznovrstan, može dostići Veliku trojku, ali treba još posložiti sitnice‘

Hrvatski Davis Cup izbornik je zapamtio Carlosa Alcaraza kad je Španjolac imao 16 godina.
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 20. rujan 2022. 14:23

Teniski svijet od prije desetak dana ima novog vladara. Carlos Alcaraz osvajanjem US Opena popeo se na broj 1 ATP ljestvice kao najmlađi u povijesti ovog sporta.

"Znam ga još od njegove 16. godine jer sparirao je u Barceloni Hačanovu", rekao je za Sportske novosti izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić.

"Dečko ima već Grand Slam i broj 1, što će sve reći o njemu. Igra raznovrstan tenis, dobro je učen od Juana Carlosa Ferrera, atraktivan je za publiku, fizički je moćan, može trčati za svakom loptom... Ima napad, ima obranu, zna i može izaći naprijed na mrežu. Kad posloži još neke sitnice, recimo izbor udaraca, bit će jako teško igrati protiv njega."

Mnogi ga već sada stavljaju u kontekst Velike trojke (Federer, Nadal, Đoković) u smislu da će dostići njihove domete od 20+ Grand Slam trofeja?

"Mislim i ja da može, da je on pravi nasljednik Velike trojke."

Doduše, Velika trojka se i službeno raspala odlukom Rogera Federera o povlačenju iz tenisa, što je još jedna “vruća” teniska tema ovih dana.

"I njega znam jako dugo, kao 16-17-godišnjak je igrao nogomet s Ivaniševićem na jednom treningu. Za mene je on teniski genijalac, bio je poput baletana, imao je tu lakoću igranja, lepršavost, rekao bih ekonomično, naizgled bez puno muke i potrošnje. Ne rađa se takav igrač često. Teško je govoriti je li najbolji svih vremena, ali je najpopularniji svakako, magnet i za gledatelje i sponzore i bit će ga teško nadomjestiti, čak i ATP-u."

Linker
25. travanj 2024 18:17