FREDERIC J. BROWN Afp
ATP I WTA INDIAN WELLS

Casper Ruud preokretom do četvrtfinala, Navarro šokirala Sabaljenku i stigla do najveće pobjede u karijeri

Navarro u četvrtfinalu čeka pobjednicu dvoboja Grkinje Marije Sakkari i Francuskinje Diane Parry
Piše: HinaObjavljeno: 13. ožujak 2024. 21:59

Najbolji norveški tenisač Casper Ruud (ATP - 9.) prekretom je došao do plasmana u četvrtfinale Masters 1000 turnira u Indian Wellsu, gdje je u srijedu slavio u dvoboju protiv francuskog veterana Gaela Monfilsa (ATP - 54.) s 3-6, 7-6 (3), 6-4.

Ruud je tako zaustavio Monfilsov niz u Indian Wellsu, gdje je Francuz na putu do osmine finala izbacio osmog nositelja Poljaka Huberta Hurkacza i 28. nositelja Britanca Camerona Norrieja.

Jedan ‘break‘ je bio dovoljan 37-godišnjem Monfilsu za osvajanje prvog seta. Drugi set je odlučen u ‘tie-breaku‘ u kojem je Ruud prepustio Francuzu samo tri poena, da bi ‘breakom‘ za 2-1 u drugom setu napravio ključan korak prema svom prvom četvrtfinalu u Indian Wellsu.

Ruud će za plasman u polufinale igrati protiv pobjednika dvoboja Talijana Luce Nardija (ATP - 123.), koji izbacio Novaka Đokovića, i Amerikanca Tommyja Paula (ATP - 17.).

Američka tenisačica Emma Navarro (WTA - 23.) ostvarila je najveću pobjedu u karijeri pobijedivši u srijedu drugu igračicu svijeta, Bjeloruskinju Arinu Sabaljenku, sa 6-3, 3-6, 6-2 što joj je donijelo plasman u četvrtfinale WTA 1000 turnira u Indian Wellsu.

Nakon što je otvorila sezonu finalom u Bribaneu i obranom naslova na Australian Openu, 25-godišnja Bjeloruskinja ne može ući u pravi ritam. U Dubaiju je izgubila od Donne Vekić prvi meč nakon trijumfa u Melbourne Parku, a u Indian Wellsu je dospjela samo do osmine finala.

Po jedan ‘break‘ je odlučio prva dva seta dvoboja Navarro i Sabaljenke, da bi u odlučujućem setu 22-godišnja Amerikanka povela 4-1 i još jednim ‘breakom‘ u osmom gemu došla do najveće pobjede u karijeri i prvog četvrtfinala na WTA 1000 turnirima. Sabaljenka je prošle godine igrala finale u Indian Wellsu, u kojem je bolja od nje bila Kazahstanka Jelena Ribakina, koja je morala odustati od nastupa.

Navarro u četvrtfinalu čeka pobjednicu dvoboja Grkinje Marije Sakkari (WTA - 9.) i Francuskinje Diane Parry (WTA - 61.)


WTA Indian Wells - osmina finala

Emma Navarro (SAD/23) - Arina Sabaljenka (2) 6-3, 3-6, 6-2

ATP Indian Wells - osmina finala

Casper Ruud (Nor/9) - Gael Monfils (Fra) 3-6, 7-6 (3), 6-4

Linker
04. svibanj 2024 09:05