ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
SEZONA ISPOD RAZINE

Čilić je izgubio, ali odavno nije izgledao tako frustrirano: Sljedećeg tjedna ima posljednju priliku

Hrvatski tenisač poražen je od Uga Humberta. U jednom je trenutku meča jednostavno potonuo.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 05. studeni 2020. 18:00

Odavno nismo vidjeli Marina Čilića tako razočaranog ishodom jednog meča. Naravno da je razočaran svaki put kad izgubi, ali u četvrtak protiv Uga Humberta (ATP 34) u osmini finala Masters 1000 turnira u Parizu, to je posebno došlo do izražaja.

Nakon što je dobio tie-break drugog seta, 32-godišnji Međugorac je s pravom osjetio da drži stvari pod kontrolom i da mu treba samo malo do pobjede i prvog plasmana u četvrtfinale nakon 13 mjeseci (polufinale Moskve u listopadu prošle godine). No, ta silna želja, koja se kod njega mogla opipati, pretvorila se u frustraciju kad je kod 2:3 u trećem setu ostao bez početnog udarca. Jedna dupla pogreška i jedna "prasica" 22-godišnjeg Francuza bacila su Marina u ponor, 0:40 iz kojih se nije uspio izvaditi. U trenu je živnuo Humbert (umoran od maratona protiv Stefanosa Tsitsipasa, Čilić je imao dva slobodna dana zbog odustajanja Corentina Mouteta), opet je zajahao val samopouzdanja. Logično za tenisača, koji je osvojio Antwerpen i imao sedam pobjeda u nizu.

Do kraja meča Marin je uglavnom pričao, mrmljao sebi u bradu, znao je da povratka neće biti, za što se Francuz uvjerljivo pobrinuo.

Šteta, ali to je nekada jednostavno tako. Cijela je sezona, ali ne samo ova, nego i prošla, ispod svih kriterija Čilića kao tenisača. Koliko god se trudio i želio da si uljepša kraj godine i najavi bolju sljedeću, nešto se pita i onoga s druge strane mreže. Humbert je servirao odlično (19 asova, tri u nizu kod 3:4 i break-lopte Čilića u prvom setu), uzeo čak 84 posto poena nakon prvog servisa (Marin, također) i nazabijao se winnera (omjer 37-20). Ipak, Marin je osjetio trenutak kad je duplu pogrešku Francuza u tie-breaku materijalizirao u poravnanje i kad je već u prvom gemu trećeg seta došao do break-lopte. I tu se Humbert izvukao odličnim servisom, ostao je čvrst i na kraju zasluženo došao do osme pobjede zaredom.

Za Čilića ovo nije kraj sezone, prijavio je turnir u Sofiji sljedećeg tjedna.

Rezultati 3. kola: Humbert - Čilić 6:3, 6:7(4), 6:3, Schwartzman - Davidovich Fokina 6:1, 6:1, Medvjedev - De Minaur 5:7, 6:2, 6:2, Raonic - Giron 7:6 (1), 6:2, Carreno Busta - Gombos 7:5, 6:2.

Linker
02. lipanj 2024 09:15