VALERY HACHE Afp
NERAVNOPRAVAN SUPARNIK

Čilić približio mirovini nekoć jednog od najboljih tenisača svijeta, slavnog Francuza ispratili ovacijama

Hrvatski tenisač pokvario je početak oproštajne turneje nekada velikog igrača
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 11. travanj 2022. 21:20

Marin Čilić je iskoristio "poklon bon" u liku Jo-Wilfrieda Tsonge, nekada velikog tenisača i petog na svijetu, koji je sada na kratkoj oproštajnoj turneji (posljednji turnir igrat će u Roland Garrosu) i za nastup u Monte Carlu je dobio pozivnicu (tek je 254. na rang-listi).

I kad je uskoro 37-godišnji Francuz (rođendan mu je u nedjelju) bio u naponu snage, Čilić je uglavnom bio bolji u međusobnim susretima (6-2). Posljednji veliki meč odigrali su u finalu Davis Cupa 2018. godine u Lilleu i tada je Čilić pobijedio s 3:0 u setovima.

image

Marin Čilić

VALERY HACHE Afp

Sada je 33-godišnji Međugorac nadmoćno sredio Tsongu, bilo je 6:2, 6:2 za jedan sat i sedam minuta. Čilić je otvorio s 4:0 i zatvorio meč s pet gemova u nizu, od 1:2 u drugom setu. Baš rutinska pobjeda protiv vidljivo neravnopravnog suparnika, u prvom setu mu nije smetalo ni samo 35 posto pogođenih prvih servisa. Ukupno je Marin na svom početnom udarcu ispustio samo devet poena, od toga su dvije bile duple pogreške.

Tsongu je ono malo gledatelja što je ostalo na tribinama ispratilo uz ovacije, a Marin će u 2. kolu igrati protiv Taylora Fritza koji je u utorak u 1. kolu svladao Monegašanina Lucasa Catarinu sa 6:7 (6), 7:6 (5), 6:4.

image

Jo Wilfried Tsonga

VALERY HACHE Afp

Linker
08. svibanj 2024 13:26