Matteo Berrettini jedan je od onih koji bi trebali zaigrati na turniru u Napulju

 LISA GUGLIELMI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
DEBAKL U NAPULJU

Cirkus u Italiji: Turnir trebao početi, ali nema - terena! Igrači prijetili da neće igrati u opasnim uvjetima

U međuvremenu je amaterski postavljena površina uklonjena, radi se na dostavi druge...
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 17. listopad 2022. 17:55

Pravi mali cirkus zbiva se ovih dana u Napulju, koji je dobio posebnu jednogodišnju licencu za organizaciju premijernog ATP 250 turnira. Trebao bi se igrati ovaj tjedan, dapače početi još danas (ponedjeljak), ali to se nije dogodilo jer nema - terena.

Postavljena podloga je jednom rječju katastrofalna. S neravninama i “valovima” od po nekoliko centimetara po cijeloj površini terena, rupama, dok je na jednom dijelu ostao otisak cipele nekog radnika koji je zagazio na akrilni premaz na površini.

Tenisači su se žalili, zaprijetili da neće igrati u takvim opasnim uvjetima pa su kvalifikacije prebačene na drugu lokaciju u gradu. Odustalo se i od mečeva glavnog turnira u ponedjeljak, prebačeni su na utorak... U međuvremenu je amaterski postavljena površina uklonjena i brzinski se radi na tome se podloga iz Firence, na kojoj se igrao turnir prošloga tjedna, dostavi i položi u Napulju.

Inače, na turniru bi trebali igrati Pablo Carreno Busta, Matteo Berrettini, Lorenzo Musetti... društvo iz Top 25 na svijetu. A onda se dogodi ovakav cirkus...

Linker
05. svibanj 2024 21:55