Dino Prižmić
 

 GORAN SEBELIC Cropix
ATP 250

Dino Prižmić izborio glavni turnir u Banja Luci, Borna Ćorić je postavljen za trećeg nositelja

Mladi hrvatski tenisač je uspješno preskočio kvalifikacije ATP turnira "Srpska Open"
Piše: HinaObjavljeno: 17. travanj 2023. 17:00

Mladi hrvatski tenisač Dino Prižmić (17) uspješno je odradio kvalifikacije za ATP turnir iz serije 250 koji se održava u Banja Luci.

Nakon odličnog nastupa na splitskom Challengeru, Prižmić je uspješno preskočio kvalifikacije ATP turnira "Srpska Open".

U završnoj rundi kvalifikacija mladi Splićanin je pobijedio Britanca Liama Broadyja, 134. na ATP listi, sa 7:5, 6:3.

Broady je odlično ušao u meč, poveo je 3:0, pa 4:1. Prižmić je uzvratio sa četiri gema u nizu, ali i potom izgubio servis nakon čega je rezultat bio 5:5. Hrvatski tenisač potom radi još jedan break, a zatim na svoj servis osvaja gem za 7:5.

U drugom setu gledali smo seriju izgubljenih servisa. Od devet odigranih gemova, čak šest su bili oduzeti servis. Prižmić je dva puta gubio svoj servis, a Britanac čak četiri puta. Na koncu je drugi set dobio mladi hrvatski tenisač sa 6:3.

Tako će Prižmić drugi put u karijeri zaigrati u glavnom ždrijebu ATP turnira nakon što je prošle godine nastupio s pozivnicom u Umagu (zbog ozljede predao Španjolcu Zapati Mirallesu).

Prvi nositelj Banje Luke je Novak Đoković, koji je u prvom kolu slobodan i čeka pobjednika meča između Švicarca Stana Wawrinke i Francuza Luce Van Asschea.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić je postavljen za trećeg nositelj i također je slobodan u prvom kolu. U drugom kolu će igrati protiv boljeg iz susreta srpskog tenisača Lasla Đere i Rusa Romana Safijulina.

ATP Banja Luka: Prižmić na startu glavnog turnira protiv Richarda Gasqueta

Nakon što je bez izgubljenog seta prošao dva kola kvalifikacija, 17-godišnji hrvatski tenisač Dino Prižmić saznao je i suparnika u prvom kolu zemljanog ATP turnira kojem je domaćin Banja Luka.

Prižmić će igrati protiv iskusnog, 36-godišnjeg Francuza Richarda Gasqueta, koji je postavljen za sedmog nositelja. U karijeri je Gasquet osvojio šesnaest ATP naslova pobjednika, bio je među deset najboljih tenisača na svijetu, a trenutačno se nalazi na 42. mjestu ATP ljestvice.

Moguće je da Prižmić u drugom kolu opet zaigra protiv Liama Broadyja, kojeg je pobijedio sa 7:5, 6:3 u drugom kolu kvalifikacija Banja Luke. Kao sretni gubitnik Broady je prošao dalje te će igrati protiv Damira Džumhura. Pobjednik tog meča igra protiv pobjednika dvoboja Prižmića i Gasqueta.

Drugi hrvatski tenisač Borna Ćorić je kao treći nositelj slobodan u prvom kolu, a u drugom igra protiv pobjednika ogleda Đere - Safjulin. Prvi nositelj Banja Luke je Novak Đoković, a drugi Rus Andrej Rubljov, pobjednik prošlotjednog Masters 1000 turnira u Monte Carlu.

Linker
04. svibanj 2024 13:56