Alexander Zverev

 DAVID GRAY Afp
PALA JE ODLUKA

Dodatna kazna za trećeg tenisača svijeta! ATP Tour mu je izrekao suspenziju zbog teškog ispada

Zbog nesportskog i agresivnog ponašanja na turniru u Meksiku Nijemcu je stigla dodatna kazna
Piše: HinaObjavljeno: 08. ožujak 2022. 06:55

Upravno tijelo ATP Toura izreklo je trećem tenisaču svijeta Nijemcu Alexanderu Zverevu suspenziju od osam tjedana neigranja zbog razbijanja reketa o sudačku stolicu na prošlomjesečnom ATP turniru u Acapulcu, zbog čega je izbačen s tog turnira.

Zverev je kažnjen s 20.000 dolara zbog verbalnog zlostavljanja, 20.000 dolara za nesportsko ponašanje i više od 31.000 dolara turnirske zarade, kao i sve ATP bodove zarađene u pojedinačnoj i igri parova na turniru Abierto Mexicano.

Nakon revizije, ATP je utvrdio da je 24-godišnji Nijemac kriv za agresivno i nesportsko ponašanje i izrekao dodatnu kaznu od 25.000 dolara i osam tjedana zabrane nastupa na bilo kojem ATP natjecanju.

Valja reći da je kazna Zverevu uvjetnog tipa, a do 22. veljače 2023. godine ne smije napraviti novi prekršaj inače će kazna stupiti na snagu.

Nakon što je izgubio u parovima u Acapulcu i uznemiren zbog odluke suca, Zverev je prišao stolici suca Alessandra Germanija i razbio reket o nju, te bio vrlo blizu da pritom ozlijedi suca.

Linker
05. kolovoz 2022 11:07