JULIEN DE ROSA Afp
NIJE IŠLO

Dodig i Krajicek definitivno ostali bez polufinala na ATP Finalsu, izgubili su i treći meč zaredom

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek izgubili su i treći put na ATP Finalu u Torinu
Piše: HinaObjavljeno: 18. studeni 2022. 13:48

Tako su definitivno ostali bez polufinala, bolji su od njih ovaj put bili Nizozemac Wesley Koolhof i Britanac Neal Skupski sa 7-5, 4-6, 10-6.

Premda su Dodig i Krajicek izgubili uvodna dva meča u zelenoj skupini, kao i prvi set u trećem meču, imali su šanse i tada za polufinale. Morali su napraviti preokret, pobijediti te čekati da Nikola Mektić i Mate Pavić slave s 2-0 u setovima protiv Kyrgiosa i Kokkinakisa.

No, Dodig i Krajicek nisu obavili svoj dio posla. Poraženi su iako su i treći put u Torinu osvojili set. Isto tako, Koolhof i Skupski još uvijek nisu sigurni za polufinale unatoč pobjedi. Moraju dočekati da Mektić i Pavić uzmu barem jedan set u svom meču kasnije tijekom petka. Hrvatska kombinacija Mektić i Pavić već je ranije osigurala polufinale.

Prvi set je odlučen u samoj završnici kada su Koolhof i Skupski, kod vodstva 6-5, sjajnim reternima na servis Dodiga slomili suparnike. No, hrvatsko-američka kombinacija je uzvratila u drugom setu te je kod 2-2 iskoristila četvrtu break priliku za 3-2, što im je otvorilo put prema 1-1 u setovima.

No, u odlučujućem tie-breaku trećeg seta prvi nositelji Koolhof i Skupski nisu napravili ni jedan krivi korak. Poveli su 4-0 pa potom i 8-1 čime je meč bio odlučen.

ATP Finale, zelena skupina 3. kolo (parovi):

Koolhof/Skupski (Niz, VB) - Dodig/Krajicek (Hrv, SAD) 7-5, 4-6, 10-6

Linker
02. prosinac 2023 21:06