ELSA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
ATP Firenca

Dodig i Krajicek spasili dvije meč lopte i za finale osvetili Mektića i Pavića!

Odluka o tome tko će otići u finale pala je u tie-breaku trećeg seta
Piše: HinaObjavljeno: 15. listopad 2022. 15:54

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Austin Krajicek igrat će u nedjeljnom finalu dvoranskog ATP turnira u Firenci nakon dramatične polufinalne pobjede u kojoj su Hrvat i Amerikanac spasili dvije meč lopte.

Dodig i Krajicek, inače treći nositelji u Firenci, svladali su talijansku kombinaciju Lorenza Sonega i Andreu Vavassorija sa 6-2, 3-6, 12-10.

Dodig i Krajicek proletjeli su prvim setom u kojem su napravili dva breaka i dobili tu dionicu 6-2. No, potom se talijanska kombinacija oporavila i zaigrala daleko bolje. U drugom setu svaki je par osvajao svoje servis gemova do 4-3 za Talijane kada su Sonego i Vavassori napravili ključni break dovoljan za poravnanje na 1-1 u setovima.

Odluka o tome tko će otići u finale tako je pala u tie-breaku trećeg seta gdje su Talijani bili u početnoj prednosti (3-1, 5-2). Potom su Talijani imali i dvije meč lopte, kod 9-8 i 10-9, ali sve su to Dodig i Krajicek spasili. Od 9-10 su nanizali tri poena te su izborili finale u kojem će igrati protiv francuskog para, pobjednika meča Mahut i Roger Vasselin protiv Doumbije i Reboula.

Dodig i Krajicek, inače, još uvijek love potencijalni nastup u Torinu, na ATP Finalsu, a za to im je potrebna ukupna pobjeda u talijanskom gradu.

Ranije na turniru talijanska kombinacija Sonego i Vavassori svladala je druge nositelje, hrvatske tenisače Nikolu Mektića i Matu Pavića.

ATP Firenca, parovi polufinale:

Ivan Dodig, Austin Krajicek (Hrv,SAD/3) - Lorenzo Sonego, Andrea Vavassori (Ita) 6-2, 3-6, 12-10


ATP Gijon: U finalu Rubljov i Korda

U nedjeljnom finalu ATP turnira u španjolskom Gijonu igrat će prvi nositelj, Rus Andrej Rubljov te američki tenisač Sebastian Korda.

Obojica su u polufinalu svoje suparnike dobili u dva seta. Rubljov je sa 6-4, 6-4 bio bolji od Austrijanca Dominica Thiema, dok je Korda sa 7-6(2), 6-3 svladao francuskog igrača Arthura Rinderknecha.

Rubljov, deveti igrač na ATP ljestvici, u nedjelju će loviti 12. titulu u karijeri, a ove godine već je osvojio tri turnira. Najbolji je bio u Beogradu, Dubaiju i Marseilleu. Sebastian Korda je dosad osvojio jedan turnir, 22-godišnji Amerikanac je prošle godine bio najbolji na turniru u Parmi.

ATP Gijon, polufinale:

Andrej Rubljov (1) - Dominic Thiem (Aut) 6-4, 6-4

Sebastian Korda (SAD) - Arthur Rinderknech (Fra) 7-6 (2), 6-3

Linker
26. travanj 2024 08:37