VINCENZO PINTO Afp
A SADA BELGIJCI

Dodig i Melo ponovno pobjeđuju: Nakon pet godina udružili snage i preokretom stigli do slavlja

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo prvi put nakon 2016. udružili su snage
Piše: HinaObjavljeno: 10. listopad 2021. 10:12

U prvom kolu turnira Masters 1000 serije u Indian Wellsu velikim preokretom došli su do pobjede 6-7 (6), 7-5, 10-2 protiv Čileanca Cristiana Garina i Meksikanca Santiaga Gonzaleza.

Hrvatsko-brazilska kombinacija je u drugom setu zaostajala 2-5, da bi do kraja seta Dodig i Melo suparnicima prepustili svega sedam poena u pet gemova te još dva u odlučujućem 'tie-breaku' za svoju prvu pobjedu nakon ATP Finala 2016. nakon kojeg su prekinuli uspješnu četverogodišnju suradnju tijekom koje im je najveći uspjeh bio osvajanje Roland Garrosa 2015.

Dodig i Melo su odlučili obnoviti partnerstvo nakon ovogodišnjeg US Opena, na kojem je hrvatski Davis Cup reprezentativac zaključio kratkotrajnu suradnju s Indijcem Rohanom Bopannom, a Brazilac se rastao s Poljakom Lukaszom Kubotom.

U Indian Wellsu je hrvatsko-brazilski par u statusu 8. nositelja, a za plasman u četvrtfinale Dodig i Melo će igrati protiv Belgijaca Sandera Gillea i Jorana Vliegena.

Prvi nositelji Nikola Mektić i Mate Pavić još nisu odigrali ni svoj prvi meč u kojem ih čekaju Amerikanci Mackenzie McDonald i Brandon Nakashima.

Linker
19. travanj 2024 08:39