Novak Đoković je odlučio još jednom progovoriti o stvarima koje ga smetaju

 AELTC/DAVID GRAY Afp
VRUĆE TEME

Đoković govorio o Australian Openu i zabrani za necijepljene igrače pa napao medije: ‘To odgovara eliti‘

Srpski je tenisač često prozivan u svjetskim medijima zbog svojeg stava oko cijepljenja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. studeni 2021. 15:37

Novak Đoković je održao konferenciju za medije uoči šesnaestine finala turnira u Parizu u kojem se bori protiv Martona Fucsovicsa, a tu je priliku iskoristio i kako bi se osvrnuo na Australian Open. Srpski je tenisač istaknuo kako ga pogađaju negativni komentari i pisanja svjetskih medija uoči tog turnira.

"Da bih izbjegao spekulacije i pretpostavke u vezi Australije, čekam službenu objavu pa ću onda odlučiti što ću i kako. Ne razmišljam samo o sebi, već i o svim drugim tenisačima. Kolege smo, dio smo jedne cjeline i trebali bismo biti ujedinjeni oko nekih važnih stvari, no tog zajedništva, nažalost, u zadnjih 30, 40 godina nije bilo. Sada smo napravili prvi korak, ali ima još puno posla. Jedinstvo igrača nije na potrebnom nivou. Da postoji bismo se lakše nosili sa svime", rekao je Đoković.

Srpski je tenisač često prozivan u svjetskim medijima zbog svojeg stava oko cijepljenja, a to je aktualizirano nakon što je stigla vijest da tenisači koji nisu cijepljeni neće moći igrati na Australian Openu.

"Ne čitam novine ni na aplikacijama, ni tiskana idanja,a ne gledam ni vijesti na TV-u već nekoliko godina. Ipak, na društvenim mrežama dođem do informacija koje se provlače kroz medije. Ne mogu reći da me ne pogađa to. Čovjek sam i imam emocije. Naravno da mi je stalo. Koliko god mi je stalo da se borim za prave vrijednosti, za pravdu i istinu, toliko mi je i stalo što ljudi misle o meni. Ne ovisi mi život o tome jer znam tko sam i što sam i trudim se živjeti po pravim postulatima. Griješim naravno i ja, ali pogađa me kada se šire laži", rekao je Đoković pa nastavio:

"Na neki način sam već i navikao na sve to od svjetskih, pa i od domaćih medija. Stvara se propaganda i uvučen sam u sve to na osnovu nečega što sam ranije govorio. Sistem informiranja je otišao u pravcu koji više nije onaj koji je osnova za novinarstvo. Slobodnog novinarstva i informiranja je sve manje, a sve više se kontrolira iz jednog ili dva izvora pa se širi propaganda koja odgovara eliti ili određenoj grupi ljudi. Sigurno me to pogađa, ali neće me spriječiti da se zalažem za stvari koje smatram ispravnima", zaključio je srpski tenisač.

Linker
25. travanj 2024 14:18