MARTIN BUREAU Afp
NADAL NAHVALIO RIVALE

‘Đoković je igrač bez mane, Federerova igra je izvanserijska, a ovo je dvojac sposoban za velike stvari‘

Rafael Nadal biranim je riječima govorio o najvećim rivalima Novaku Đokoviću i Rogeru Federeru
Piše: SNObjavljeno: 15. listopad 2021. 12:53

U intervjuu za japanske medije koji je objavljen još u rujnu, a koji je objavljen sada u listopadu, Nadal se osvrnuo na bolan poraz od Đokovića u polufinalu ovogodišnjeg Roland Garrosa.

"Mislim da je Novak bio pametniji i efikasniji od mene, naročito kada je riječ bila o izboru udaraca tog dana, a djelovalo je i kao da je bio svježiji. Želio sam osvajati taj turnir čim je moguće duže, ali se serija prekinula. Ne žalim, ali gorim od želje da Roland Garros opet bude u mom snaku sljedeće godine", objasnio je Nadal.

Onda je nastavio sipati hvalospjeve za svjetskog broja 1.

"Novak je savršen tenisač, nema slabosti. Može jednako dobro igrati na tvrdim podlogama, zemlji, travi. Ove godine pokazuje stabilnost čak i na dane kada ne djeluje da je u ritmu. Energija i osjećaj da će pobijediti mu definitivno pomažu", dodao je španjolski tenisač.

Kako za Đokovića, nije štedio ni komplimente za Rogera Federera.

"Roger je također savršen tenisač. Moderan stil njegove igre je nešto izvanserijsko i suparnicima je uvijek teško predvidjeti što će napraviti jer ima puno varijacija u igri", objašnjava Nadal.

Upitan za komentar nove generaciju mlađih tenisača, Nadal je rekao:

"Nisu još uspjeli smijeniti nas potpuno, ali njihov je napredak očit. Tsitsipas je igrao finale Roland Garrosa ove godine, imao je veliku borbu s Novakom, dok je Zverev igrao finale US Opena lani i sve je bliže trofeju. Osobno mislim da su Dominic Thiemi Danil Medvjedev sposobni za velike stvari", zaključio je Nadal.

Linker
24. travanj 2024 06:14