FILIPPO MONTEFORTE/Afp
SUVIŠNA TEATRALNOST

Đoković na terenu izgubio živce zbog - Netflixa?! Procurila fotografija koja je izazvala spekulacije

Komentatori ističu da je sudac Lahyani i inače poseban, no sumnjaju da sada dodatno glumi zbog kamera
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 18. svibanj 2023. 11:59

Čemu drama i čekanje? Što, zar glumiš ovdje, ili? Zašto govoriš rezultat 20 sekundi? Samo ga izgovori, za Boga miloga, vikao je Novak Đoković tijekom trećeg seta dvoboja s Holgerom Runeom, koji ga je izbacio s turnira u Rimu.

Još uvijek prvi igrač svijeta, kojega će u ponedjeljak svrgnuti Carlos Alcaraz, obraćao se glavnom sucu Mohamedu Lahyaniju. Iz takta su ga izbacile preduge stanke koje je Lahyani radio izgovarajući rezultat prvo na talijanskom, pa na engleskom jeziku. U danu u kojem Đokoviću gotovo ništa nije išlo po planu, zbog čega je "kolateralna žrtva" bio i Goran Ivanišević, to je bila kap koja je prelila čašu i iscrpila njegovo strpljenje.

Među teniskim opinion makerima i na društvenim mrežama brzo su se pojavile teorije zbog čega je 56-godišnji Lahyani, jedan od najpoznatijih svjetskih sudaca, svojom teatralnošću dodatno začinjavao meč koji je ionako bio pun tenzija. Američki novinar Ben Rothenberg konstatirao je da je Đoković postupio dobro prozvavši Lahyanija i njegov "showmanship", kao i da je to već trebalo ranije napraviti. Pritom je iznio pretpostavku za koju će vrijeme pokazati je li točna.

"Sumnjam da bi Lahyani mogao biti akter u idućoj Netflixovoj sezoni (teniski serijal Break Point, nap. a.), često nosi mikrofon. Djeluje kao da previše glumi, čak i za svoje standarde", napisao je.

image
SCREENSHOT: TWITTER

Priložio je i fotografiju s Indian Wellsa na kojoj se vidi da Lahyani na podlaktici ima zalijepljen mikrofon.

"Znam da puno navijača uživa u njegovom suđenju, ali posao teniskog suca definitivno nije da ih zabavlja i izvodi show. Ako se njegov fokus promijenio zbog kamera, to nije dobro."

Dio komentatora pak piše da je Lahyani uvijek bio "poseban" u izgovaranju rezultata, da to radi cijelu karijeru te da Đokovića to nije smetalo u dosadašnjih 20 godina na Touru.

Linker
26. travanj 2024 21:44