Novak Đoković

 TIZIANA FABI Afp
PONOVNO BROJ JEDAN

Đoković nakon više od tri sata slomio Runea: ‘Ispričavam se svima koji su ovo gledali, bilo je dosta tenzija‘

Ranije je u istoj skupini Talijan Jannik Sinner sa 6:4, 6:4 nadigrao Grka Stefanosa Tsitsipasa
Piše: Sn, hinaObjavljeno: 13. studeni 2023. 06:23

Prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković u susretu je 1. kola "zelene skupine" na ATP Finalu u Torinu nakon više od tri sata igre svladao Danca Holgera Runea sa 7:6 (4), 6:7 (1), 6:3.

Nakon pobjede, Đoković se osvrnuo na meč.

- Prije svega, hvala publici na podršci! Ovdje se stvarno osjećam kao kod kuće. Hvala navijačima što su došli ovdje. Trenutno sam jako emotivan. Ispričavam se svima koji su ovo sve gledali. Stvarno je bilo puno emocija, pritiska, tenzija... Trebalo je pobijediti protiv protivnika koji je igrao sjajno. Imao je dosta hrabrosti danas i od prvog gema je bilo jako teško. Znao sam da bih pobjedom mogao završiti kao broj jedan na svijetu. Nije ovo prvi put da igram meč tri sata. Ovo me podsjetilo na neke naše prošle partije. Igrali smo već dosta puta i jako mi je drago da sam večeras pobijedio - rekao je Đoković pa dodao:

- Izvukao je sve iz mene. Vidio sam u prvom gemu koliko je nabrijan, kako je igrao s osnovne linije, i znao sam da će biti teška večer za mene i da ću morati naporno raditi. Znao sam da će biti agresivan, servirao je izvanredno. Igrao je sjajno. Bila je to jako emotivna i teška pobjeda jer je značaj meča velik jer ću biti prvi ako pobijedim. To je dodalo tenziju.

Ranije je u toj istoj skupini Talijan Jannik Sinner sa 6:4, 6:4 nadigrao Grka Stefanosa Tsitsipasa.

U ponedjeljak će se igrati susreti 1. kola "crvene skupine", a sastat će se Carlos Alcaraz i Alexander Zverev te Andrej Rubljov i Danil Medvedev.

Plasman u polufinale izborit će prva dva igrača iz skupine.

REZULTATI:

Novak Đoković (Srb) - Holger Rune (Dan) 7:6 (4), 6:7 (1), 6:3

Jannik Sinner (Ita) - Stefanos Tsitsipas (Grč) 6:4, 6:4

Linker
27. travanj 2024 22:29