BRENTON EDWARDS Afp
92. TITULA SRPSKOG REKETA

Đoković otjerao brata pa mu poslao poruku nakon ispada: ‘Danas nije bilo lako sa mnom...‘

Srpski tenisač u afektu je s tribina otjerao svog agenta i brata Marka
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 08. siječanj 2023. 14:43

Novak Đoković stigao je do 92. titule u karijeri osvajanjem ATP turnira u Adelaideu, ali morao se za nju itekako pomučiti. Štoviše, morao je i spašavati meč-loptu koju je Sebastian Korda (ATP 33) imao u drugom setu kod 6:5 na Đokovićev servis.

Srpski se tenisač spasio smešom i izborio tie-break u kojem je dominirao te odveo dvoboj u treću dionicu. Amerikanac se i tamo odlično borio, ali kada je servirao za ostanak u meču kod 5:4, 21-struki Grand Slam pobjednik došao je do ukupnog petog breaka u meču koji mu je ujedno donio i pobjedu nakon 3 sata i 11 minuta žestoke borbe.

Đoković je tako 16. put u karijeri došao do pobjede u meču u kojem je njegov suparnik imao meč-loptu, a pri tome je bio suočen s ukupno 48 meč-lopti (najviše - 6 - protiv Guillerma Garcie Lopeza 2005. u 2. kolu Wimbledona). Ovo je i osma titula za Srbina koju je osvojio na turniru na kojem je bio suočen s meč-loptom.

- Sebastian je bio možda i bliže pobjedi nego ja. Prevagnula su možda jedan-dva poena. Peh za tebe, ali tvoja budućnost je blistava, samo nastavi tako, sjajan si igrač - rekao je Novak mladom američkom kolegi.

Korda je prvi puta igrao kontra Đokovića, a kod 4:4 u prvom setu napravio break. Na servi

image

Novak Đoković nakon pobjede nad Kordom

BRENTON EDWARDS Afp
su za set imao je 40:0, ali nije mu bilo dovoljno. I Đoković je imao break i set-loptu kod 6:5, ali odluka je pala u tie-breaku. Tamo je Korda poveo 3:0, pa 5:2, ali je propustio još tri set-lopte (6:4, 8:7) prije nego je napokon sedmu iskoristio.

To je razljutilo Đokovića koji je u pauzi između setova vrištao na svoj stožer na tribinama, odnosno iz nekog razloga otjerao iz njega svog agenta i brata Marka.

>>> VIDEO TE SITUACIJE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Nakon meča se osvrnuo na taj potez.

- Želim zahvaliti svom timu što me trpi i tolerira u dobrim i lošim vremenima, siguran sam da danas nije bilo lako biti sa mnom, ali cijenim ih. Moj brat Marko je tu, nije često sa mnom na mečevima, hvala ti i volim te. Za mene je ovo nevjerojatan tjedan i veliki poklon. Dao sam sve od sebe za ovaj pehar, a podrška koju sam osjetio bila je nevjerojatna. Rijetko kada sam osjetio takvu u karijeri, osjećao sam se kao da igram kod kuće, učinili ste da se osjećam fantastično - poručio je.

Očito je pomoglo jer u nastavku je okrenuo meč i došao do pobjede kojom je nastavio pozitivan niz "down under". Naime, na australskom tlu posljednji je put izgubio još 2018. godine (Chung u osmini finala Australian Opena), a ovo mu je otad bila 34. pobjeda.

S 92. titulom, inače, izjednačio se s Rafaelom Nadalom te približio apsolutnom rekorderu, Jimmyju Connorsu, koji ima 109. Između su još Ivan Lendl (94) i Roger Federer (103).

Linker
20. travanj 2024 09:36