MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
TURNIR U CINCINNATIJU

Đoković ponovno ušao u povijest tenisa, Vekić se povukla iz meča: ‘Nešto nije bilo u redu‘

‘Želim Donni brz oporavak. Nisam sigurna što se dogodilo‘, komentirala je peta tenisačica svijeta
Piše: SNObjavljeno: 18. kolovoz 2023. 06:57

Donna Vekić zaustavljena je u osmini finala WTA turnira u Cincinnatiju. Najbolje rangirana Hrvatica (22.) predala je meč petoj tenisačici svijeta pri vodstvu Ons Jabeur od 5:2 u prvom setu. WTAtennis.com javlja da se Donna iz susreta povukla tijekom prekida kojeg je u noći s četvrtka na petak uzrokovala kiša, a kao razlog navode "virusnu bolest". Vekić, dakle, nije zaigrala ni u igri parova u kojoj je trebala nastupiti s Karolínom Plíškovom. S druge strane, Jabeur u četvrtfinalu čeka Arina Sabalenka.

- Želim Donni brz oporavak. Nisam siguran što se dogodilo, ali nešto nije bilo u redu. Želim joj sve najbolje - poručila je Jabeur nakon meča.

U ranim satima petka na terenu je bio i Novak Đoković. Srpski tenisač s lakoćom je za sat vremena i devet minuta s 2:0 u setovima porazio francuskog predstavnika Gaela Monfilsa. Konačan rezultat bio je 6:3, 6:2.

Đoković je ovom pobjedom stigao do nevjerojatnih 19:0 protiv Monfilsa, a takav međusobni omjer ne postoji u povijesti ATP Toura. Dosad je taj rekord Đoković dijelio s Rafaleom Nadalom koji ima 18:0 protiv Richarda Gasqueta.

Đoković će se za polufinale Cincinnatija boriti protiv Taylora Fritza koji je u četvrtfinale prošao nakon predaje Dušana Lajovića pri Fritzovom vodstvu od 5:0 u prvom setu.

Linker
04. svibanj 2024 10:43