Novak Đoković

 VALERY HACHE/Afp
JE LI TO SLUČAJNOST?

Đoković progovorio o velikom rivalu: ‘Čudno je da se izbjegavamo i da održavamo vezu na daljinu‘

Masters u Rimu bit će prvi turnir ove sezone na kojem će nastupiti i Đoković i Alcaraz
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 12. svibanj 2023. 07:48

Dvije pobjede i dva poraza, to je omjer koji je Novak Đoković ostvario na dva zemljana turnira u ovoj sezoni (Monte Carlo, Banja Luka) i koji će pokušati popraviti na Mastersu u Rimu.

Još uvijek prvi tenisač svijeta, kojega će na idućoj ljestvici ponovno "skinuti" Carlos Alcaraz, preskočio je nastup u Madridu zbog bolova u laktu. Problemi s ozljedom sad su iza njega i večeras će protiv Argentinca Etcheverryja pokušati krenuti brusiti pobjedničku formu za Roland Garros, na kojem ganja rekordni 23. Grand Slam.

- Dobro se osjećam. Volim igrati u Rimu, ovdje sam šest puta osvojio naslov i još toliko puta gubio finala. Od svih zemljanih turnira tu imam najviše uspjeha i nadam se da će mi to biti odskočna daska za Roland Garros - rekao je Đoković.

Novinari su mu najviše pitanja postavili o Alcarazu, koji u Rimu mora odigrati samo jedan meč da se vrati na svjetski tron.

- Bit će broj jedan bez obzira na to što se ovdje dogodi. Zaslužio je to, igra fantastičan tenis i to na visokoj razini. Bez imalo sumnje je igrač kojega će trebati pobijediti. Naravno, puno toga ovisi i o tome hoće li Nadal igrati u Parizu, no Alcaraz je među glavnim favoritima. Igra sjajno.

image

Carlos Alcaraz

THOMAS COEX/Afp

Đoković je priznao da je razmišljao o finalu protiv Alcaraza ("obojica bismo to voljeli"), a novinari su izvukli i zanimljivu činjenicu. Dvojac se dosad ove sezone uspješno izbjegavao na Touru. Alcaraz je, naime, zbog ozljede propustio australsku turneju, dok Srbina nije bilo u Americi. Novak se pojavi u Monte Carlu, Carlitos otkaže nastup. Alcaraz osvoji Madrid - Đokovića nema u ždrijebu.

- Zvuči romantično ta veza na daljinu, ha-ha - nasmijao se Đoković pa dodao:

- Čudno je da smo se izbjegavali u ždrijebu, ali takve su bile okolnosti na obje strane.

Alcaraz će svoj debitantski nastup u Vječnom gradu započeti sutra, a suparnik u drugom kolu mu je sunarodnjak Albert Ramos-Viñolas.

Linker
26. travanj 2024 06:34