TIZIANA FABI Afp
I DALJE NIJE SIGURAN

Đoković se namučio protiv zamjene i opet igrao tri seta, ali sad ovisi o Sinneru

Srpski tenisač još uvijek nije osigurao prolazak u polufinale završnog turnira sezone
Piše: SNObjavljeno: 16. studeni 2023. 16:52

Velikih je problema imao Novak Đoković u trećem meču grupe A torinskog ATP Finala protiv Huberta Hurkacza, ali je na kraju ipak uspio doći do pobjede od 7:6 (1), 4:6, 6:1.

Poljski tenisač u turnir je upao kao zamjena za Stefanosa Tsitsipasa i bio je na pragu toga da dođe do prve pobjede protiv Đokovića u karijeri, a ovo im je bio sedmi susret. Odlično su oba tenisača kontrolirala servis u prvom setu te nisu dozvolila niti jednu break loptu protivniku pa se sve rješavalo u tie-breaku u kojem je Đoković dominirao te dozvolio Hurkaczu samo jedan poen.

U drugom setu je Đoković izgubio svoj servis pri rezultatu 2:2, a Hurkacz je izdržao sve napade srpskog tenisača nakon toga, posebno one u osmom gemu i došao do 6:4. No, Đokovića to nije uzdrmalo. Uspio je u četvrtom gemu trećeg seta prvi put oduzeti servis protivniku i to je bilo to. Hurkacz je izgubio i sljedeći servis-gem te se tako ugasila njegova nada o prvoj pobjedi nad Đokovićem.

Najbolji tenisač svijeta ima dvije pobjede i jedan poraz te čeka rasplet posljednjeg meča skupine između Jannika Sinnera i Holgera Runea. Ako pobijedi Sinner, on i Đoković prolaze dalje, a u slučaju slavlja Runea, proći će Sinner i Rune.

Linker
27. travanj 2024 11:57