Đokoviću je ovo bila 418. pobjeda kao broj 1 na svijetu, čime je prestigao Federera

 Afp
DOBRO SE NAMUČIO

Đoković se vratio nakon 2 mjeseca i odmah srušio novi rekord: ‘Da me to ne zanima, ne bih ni bio ovdje‘

‘Da bih izbjegao špekulacije i pretpostavke, pričekat ću službeni stav prije donošenja odluke...‘
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 03. studeni 2021. 19:51

U svom prvom pojedinačnom meču od 12. rujna prvi tenisač svijeta Novak Đoković u tri je seta pobijedio Martona Fucsovicsa u 2. kolu Masters 1000 turnira u Parizu, turnira koji je osvajao rekordnih pet puta.

- Sjajno je da sam se vratio na teren nakon gotovo dva mjeseca - rekao je Đoković, koga je spomenutog 12. rujna u finalu US Opena pobijedio Danil Medvedjev i na taj način ga spriječio da osvoji sva četiri Grand Slam turnira u kalendarskoj godini.

- Ništa nisam očekivao, ali znao sam da će biti težak meč. Teško sam dolazio u priliku da mu oduzmem servis, Marton je bio vrlo precizan i razvila se lijepa borba između nas. Jako sam zadovoljan.

Đokovićev motiv u Parizu je osigurati poziciju broj jedan na kraju godine, što bi mu bilo sedmi put u karijeri i time bi postao usamljeni rekorder. Za sada je na vrhu s Peteom Samprasom. Titula u dvorani Bercy bi riješila sve dvojbe prije završnice osam najboljih tenisača svijeta u Torinu.

- Da me to ne zanima, ne bih ni bio ovdje. Želja mi je završiti kao broj 1, imam dobru priliku učiniti to, ali ono što me još više motivira jest Davis Cup.

Što se tiče njegovog odlaska u Australiju, Đoković je ostao zakopčan napominjući da će sačekati službenu objavu o uvjetima dolaska Down Under. Prvi tenisač svijeta je trostruki branitelj naslova na Australian Openu i rekorder s ukupno devet titula.

- Da bih izbjegao špekulacije i pretpostavke, pričekat ću službeni stav prije donošenja odluke. Ne mislim samo na sebe, nego na sve tenisače. Mi smo kolege, mi smo dio cjeline, trebali bismo svi skupa biti više ujedinjeni, ali toga nema već 30-40 godina. Mi jesmo napravili prvi korak osnivanjem PTPA, ali još je puno posla. Naša jedinstvenost nije na potrebnoj razini. Da jest, lakše bismo se nosili s ovakvim situacijama.

Inače, pobjeda nad Fucsovicsem bila mu je 418. u karijeri kao prvog tenisača svijeta, čime je nadmašio Rogera Federera (417). Treći je Jimmmy Connors (390), četvrti Ivan Lendl (366), peti Pete Sampras (322)...

Kvalifikant Hugo Gaston osigurao je Top 100 debi vrativši se iz seta i breaka zaostatka protiv brončanog s Olimpijskih igara, Pabla Carrena Buste; sretni gubitnik iz kvalifikacija Dominik Koepfer je nakon pobjede nad Andyjem Murrayem uz sedam spašenih meč-lopti, sada iz utrke za ATP Finals eliminirao Felixa Auger-Aliassimea, dok je finalist Sankt Peterburga Taylor Fritz došao do treće Top Ten pobjede u posljednjih dvadeset dana. Žrtva je Andrej Rubljov, prije toga je nadigrao Alexandera Zvereva i Mattea Berrettinija u Indian Wellsu.

U finalu Sankt Peterburga je Amerikanac poražen od Marina Čilića. Nadu u plasman u Torino zadržao je osvajač Indian Wellsa Cameron Norrie, kao i osvajač Miamija Hubert Hurkacz

Rezultati 2. kola:

Đoković - Fucsovics 6:2, 4:6, 6:3,

Gaston - Carreno Busta 6:7 (3), 6:4, 7:5,

Koepfer - Auger-Aliassime 6:3, 7:5,

Fritz - Rubljov 7:5, 7:6 (2),

Duckworth - Musetti 6:3, 3:6, 6:3,

Ruud - Bublik 6:4, 6:0,

Hurkacz - Paul 7:5, 7:6 (4),

Norrie - Opelka 6:3, 6:4,

Dimitrov - Hačanov 4:6, 6:2, 6:0,

Popyrin - Tsitsipas 4:2, predaja

Linker
25. travanj 2024 09:22