BRENTON EDWARDS Afp
UVJERLJIVA POBJEDA

Đoković slavio u Australiji, pogled na tribine iznenadio srpskog tenisača: ‘To me motiviralo da budem bolji‘

U osmini finala ponovno će igrati protiv Francuza, kojeg je pobijedio u Australiji prije sedam godina
Piše: Andro PolićObjavljeno: 03. siječanj 2023. 10:42

Nakon što je 2023. otvorio porazom u parovima, Novak Đoković pobjedom je otvorio ATP turnir u pojedinačnoj konkurenciji u australskom Adelaideu. Srpski tenisač vratio se tenisu na australskom tlu nakon prošlogodišnje drame, a u prvom kolu turnira svladao je Francuza Constanta Lestiennea, 65. tenisača svijeta, sa 6-3, 6-2.

Peti tenisač svijeta diktirao je ritam čitav meč, dozvolivši suparniku tek jednu break priliku, koju je potom uspješno i obranio. Već u meču parova u ponedjeljak, u kojem je nastupio zajedno s Kanađaninom Vasekom Pospisilom, publika je bila blagonaklona prema Đokoviću, koji je ostao iznenađen njihovom podrškom.

- Iznenađujuće mi je bilo vidjeti pune tribine već u mom prvom povratničkom meču. To me je motiviralo i natjeralo da pokažem svoje najbolje lice na terenu - rekao je Đoković nakon meča.

image
BRENTON EDWARDS Afp

U osmini finala turnira u Adelaideu, zaigrat će ponovno protiv Francuza, koji je tek jedno mjesto bolje rangiran od njegovog suparnika u prvom kolu, a bit će to Quentin Halys, igrač kojeg je Đoković pobijedio na Australian Openu prije sedam godina.

Linker
20. travanj 2024 07:25