JULIEN DE ROSA Afp
PRUŽALI SU MU I POMOĆ

Đoković trijumfirao u epskoj borbi pa izjavom zabrinuo navijače: ‘Osjećam se loše već danima...‘

‘Protivnik je danas igrao fantastično, mučio me kao što zmija guši žabu‘, rekao je Đoković
Piše: SNObjavljeno: 04. studeni 2023. 21:29

Novak Đoković stigao je do još jednog finala u velebnoj karijeri. Srpski tenisač preko Rusa Andreja Rubljova stigao je do posljednje stepenice ATP 100 turnira u Parizu, a u završnici ga čeka pomalo neočekivano ime - iskusni, ali i četiri godine mlađi Bugar Grigor Dimitrov.

Đoković je protiv Rubljova odradio maratonsku bitku. Tri sata trajao je meč, Đoković je bio primoran i na medicinski time-out, a u konačnici je 0:1 u setovima pretvorio u 2:1, odnosno 5:7, 7:6 (3), 7:5 pobjedu. Nakon susreta, srpski reket nahvalio je suparnika, ali i zabrinuo navijače rekavši da se već neko vrijeme ne osjeća najbolje.

image

Novak Đoković - Andrej Rubljov

JULIEN DE ROSA Afp

- Rubljov me mučio kao što zmija guši žabu. Igrao je na jako visokom nivou, praktički bez ijedne pogreške čitavih set i pol. Ima veliku kvalitetu, danas je igrao fantastično. Ne vjerujem da sam ikad igrao protiv boljeg Rubljova - započeo je Đoković, pa progovorio o vlastitoj formi i zdravstvenom stanju.

- Mislim da sam zaslužio pobjedu s obzirom na to koliko sam napora uložio. U početku se nisam osjećao najbolje, a sada sam najponosniji što sam prošao jako teške mečeve na ovom turniru. Prethodna tri dana osjećao sam se jako loše. Pronašao sam nekako energiju i snagu i vjerovao da se mogu vratiti. Vjerujem da će se to dogoditi i u finalu - kazao je Đoković, koji je na putu do osmog mu finala u Parizu redom izbacivao Etcheverryja 2:0 te Griekspoora, Runea i sada Rubljova, svu trojicu uz jedan izgubljeni set.

Linker
06. svibanj 2024 14:47