PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp
NA DOMAĆEM TERENU

Đoković u svom prvom finalu ove godine: Nakon velike borbe u Beogradu uspio izbaciti jakog Rusa

Hačanovu je jedan ‘break‘ bio dovoljan za osvajanje prvog seta, ali do kraja više nije dobio pravu priliku
Piše: HinaObjavljeno: 23. travanj 2022. 17:00

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković prvi je finalist ATP turnira na domaćem terenu u Beogradu, gdje je pred ispunjenim tribinama središnjeg terena u TC "Novak" svladao Rusa Karena Hačanova (ATP - 26.) sa 4-6, 6-1, 6-2.

Za Đokovića je to prvo finale u ovoj godini, u kojoj je do sada nastupio samo na tri turnira.

image
PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp

Hačanovu je jedan 'break' bio dovoljan za osvajanje prvog seta, ali do kraja meča više nije dobio priliku za oduzimanje servisa Đokoviću, koji je značajno podigao kvalitetu svoje igre i lakoćom došao do svog 124. finala u karijeri.

U njemu će u nedjelju igrati protiv Rusa Andreja Rubljova (ATP - 8.). koji je bez ikakvih problema nadigrao Fabija Fogninija sa 6:2, 6:2. Rus ima već dvije titule ove godine (Marseille, Dubai), deset u karijeri, a ovo mu je 16. finale.

image
PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp



Ruska završnica u Istanbulu

Dvije Ruskinje su izborile završnicu turnira u Istanbulu, Anastasia Potapova i Veronika Kudermetova su bile nadmoćne u polufinalu. Potapova, koja je u 2. kolu sredila Petru Martića, sada je s 2:6, 6:2, 6:2 svladala Juliju Putincevu za svoje treće finale (prethodna dva su bila 2018. godine). Kudermetova je bila bolja od Sorane Cirstee sa 6:3, 6:3. U 2022. godini je bila u finalu Melbournea i Dubaija, ima jednu titulu iz Charlestona prošle godine. (db)

Linker
25. travanj 2024 06:02