Marin Čilić

 JACK GUEZ Afp
NIŠTA OD IZNENAĐENJA

Đoković uvjerljivo pobijedio Čilića u finalu Tel Aviva, HR tenisač ostao bez ikakve šanse

Srpski tenisač odigrao je taman onoliko koliko je trebalo da slomi Čilićev otpor.
Piše: SN, HINAObjavljeno: 02. listopad 2022. 19:16

Hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je bez krune pobjednika na dvoranskom ATP turniru u Tel Avivu, u finalu je bolji od njega bio Srbin Novak Đoković sa 6-3, 6-4.

U prvom setu ključni trenutak se dogodio kod 2-1 za Đokovića kada je Čilić popustio na svoj početni udarac. Đoković je pobjegao na 4-1 te je vrlo suvereno igrao na svojim servis gemovima te dobio prvu dionicu 6-3.

Dominacija Đokovića prelila se i na drugi set koji je prvi nositelj Tel Aviva otvorio novim breakom. Od uvodnih deset poena drugog seta Đoković je osvojio devet te je tada napravio novi veliki korak prema ukupnom slavlju.

Jedinu pravu šansu za povratak Čilić je imao kod 2-3 u drugom setu. Dobio je prva dva poena na servis Đokovića (0-30) te je došao do prve i jedine break lopte. No, ostala je neiskorištena, Đoković se prošuljao kroz taj gem i nakon toga više nije radio krive poteze.

Bio je ovo već 21. međusobni meč Đokovića i Čilića te je nastavljena apsolutna dominacija srpskog tenisača koji je devetnaesti put pobijedio.

Đoković je osvojio 89. ATP titulu u karijeri, a treću ove godine. Ranije je tijekom 2022. godine slavio u Rimu i Wimbledonu. Čilić je, pak, ostao na okruglih dvadeset pobjeda na ATP turnirima, a ovo mu je ujedno bio šesnaest poraz u finalnim susretima.


ČILIĆ - ĐOKOVIĆ 3:6, 4:6

Drugi set:

4:6 Gotov je meč, Đoković je pobijedio za jedan sat i 35 minuta igre. Nije Čilić imao pravu priliku za pobjedu

4:5 Nije bilo iznenađenja u zadnja dva gema - oba tenisača su osvojila svoje servis-gemove, a Đoković sada servira za meč

3:4 Dobro je sada servirao Čilić. Hrvatski tenisač nije izgubio niti jedan poen na svojem servis-gemu

2:4 Čilić je po prvi put u meču došao do break-lopte, ali ju je Đoković spasio odličnim servisom

2:3 Imao je Đoković još jednu break-loptu na Čilićev servis, ali nije uspio doći do dvostruke prednosti

1:2 Đoković nije izgubio niti jedan poen na svojem servisu, Čilić jeste jedan

0:1 Loše je počeo drugi set po Čilića. Odmah je izgubio svoj servis - Đoković ima veliku prednost

Prvi set:

3:6 Gotov je prvi set. Nije Đoković dopustio niti jednu priliku Čiliću da se vrati u meč nakon što je izgubio svoj servis-gem u 4. gemu meča

2:5 Oba igrača su osvojila svoje servis-gemove s po dva izgubljena poena

1:4 Nije uspio Đoković ostvariti u prvom Čilićev servis-gemu, jeste u drugom. Imao je 15:40, iskoristio drugu break-loptu, a nakon toga bez izgubljenog poena zaključio svoj servis-gem

1:2 Oba tenisača su sačuvala svoj servis iako je Đoković imao dvije break lopte na prvom servis-gemu hrvatskog tenisača

0:1 Imao je Čilić 15:30, ali je Đoković s tri uzastopna poena osvojio prvi gem u meču

Počeo je meč u Tel Avivu. Prvi je na servisu Đoković


"Uvijek je fantastičan izazov igrati protiv Novaka. Bez obzira gdje se igra uvijek je nevjerojatan suparnik i daje sve od sebe. Prvi put smo igrali 2008., a poznajemo se još iz dana kada smo imali 14 godina. Bit će to novi sjajan meč za obojicu, prilika da uđemo u formu za ostatak sezone", tim je riječima Marin Čilić najavio današnji meč protiv Novaka Đokovića.

Čilić i Đoković će od 17:30 igrati finale ATP turnira u Tel Avivu, a najbolji hrvatski tenisač će do finala došao nakon samo dva meča - u prvom kolu je bio slobodan, u drugom je pobijedio Thiema s 2:1 u setovima dok mu je Broady predao meč četvrtfinala. U polufinalu je najbolji hrvatski tenisač s 2:0 bio bolji od Lestiennea.

Đoković je također bio slobodan u prvom kolu, a zatim su redom padali Andujar, Pospišil i Safiullin. U niti jednom meču srpski tenisač nije izgubio niti jedan set.

Ovo će biti 21. međusobni meč između Čilića i Đokovića. Srpski tenisač trenutno vodi 18-2.

Linker
24. travanj 2024 22:17