Novak Đoković

 KARIM SAHIB/Afp
BITKA ZA PRIJESTOLJE

Đoković za mjesec dana može ostati bez prvog mjesta na ljestvici. Evo kakav je sada plan srpskog tenisača

"Ako nema Amerike, onda se prebacujem na zemlju", najavio je prvi igrač svijeta
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 06. ožujak 2023. 12:00

Nakon službene odbijenice iz Sjedinjenih Američkih Država, koje mu i dalje ne dopuštaju ulazak u zemlju jer nije cijepljen, Novak Đoković dobio je više od mjesec dana pauze na Touru.

Srpski tenisač propustit će prva dva Masters 1000 turnira sezone, Indian Wells i Miami, gdje je posljednji put nastupio prije pune četiri godine. U teoriji to znači da bi za četiri tjedna mogao ostati bez prvog mjesta na ATP ljestvici, jer dvojica njegovih najbližih pratitelja, Carlos Alcaraz i Stefanos Tsitsipas, imaju šanse osvojiti broj jedan.

Ipak, smjena se može dogoditi samo u dva scenarija: prvi je da Alcaraz osvoji oba turnira, a drugi je da to napravi Tsitsipas. Devetnaestogodišnjak iz Murcije za Đokovićem trenutačno zaostaje 740 bodova, no otpast će mu 360 bodova za polufinale Indian Wellsa i 1000 bodova za titulu u Miamiju, što može nadoknaditi samo savršenim učinkom na "Sunshine Doubleu".

Što se Đokovića tiče, gotovo je sigurno da ćemo ga na terenu sljedeći put vidjeti u travnju, kad se u Monte Carlu zahukta europski dio sezone na zemlji. Nakon poraza od Medvedeva u Dubaiju, 35-godišnjak je najavio kakav mu je plan ako mu Amerikanci spuste rampu.

- Ako nema Amerike, onda se prebacujem na zemlju. Monte Carlo je vjerojatno moj idući turnir. Uzet ću si neko vrijeme da se pripremim, jer je zemlja najzahtjevnija podloga. Za pripremu na zemlju treba više vremena nego za bilo koju drugu podlogu.

Đoković je dvaput osvajao Monte Carlo (2013., 2015.), ali u prošla dva nastupa u Kneževini nije se proslavio. Lani ga je na startu izbacio Alejandro Davidovich Fokina, dok je prije dvije godine u osmini finala poražen od Dana Evansa.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Leko je kiksao s uvrštavanjem tog igrača u prvu momčad, a ovo što Awaziem radi nikad nisam vidio". Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao greške koje je Hajdukova obrana radila na utakmici protiv Lokomotive. Zbog čega su Lokosi održali nogometnu lekciju Splićanima? Kako je Perković osvojio bod u debiju na klupi Osijeka? Može li Rijeka do Europe? Kako objasniti potez Ante Ercega? Odgovore na ta i druga pitanja pronađite u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Linker
16. travanj 2024 07:53