Reuters / Tony O'Brien Livepic
MASTERS U LONDONU

ĐOKOVIĆEVE 'IGRICE' UOČI MEČA NISU OMELE MURRAYJA Sjeo na mjestu namijenjeno Britancu, ali je u izjavama bio maksimalno korektan

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. studeni 2016. 11:24

Andy Murray novi je vladar svjetskog tenisa i sezonu završava na svjetskom broju 1. U finalu ATP World Tour Finalsa u Londonu pobijedio je Novaka Đokovića sa 6:3, 6:4 i obranio svoje mjesto.

Zanimljiva situacija dogodila se uoči samog početka meča. Tada je Đoković, svjetski broj 2, prvi izašao na teren i sjeo na mjesto namijenjeno bolje rangiranom igraču. U tom je trenutku svjetski broj 1 bio Murray. Je li time Đoković htio poslati nekakvu poruku Murrayju da se on smatra i dalje najboljim, nije jasno, ali Britanac se nije dao smesti i suvereno je došao do pobjede.

Zanimljivo je da se slična situacija prošle godine dogodila u finalu između Đokovića i Rogera Federera, kada je Švicarac sjeo na mjesto namijenjeno srpskom tenisaču.

Kako bilo, u izjavi nakon meča Đoković je bio korektan.

"Sjajna godina. Mogu biti ponosan na prvih šest mjeseci. Čast mi je biti dio ovakvog događaja. Murray je sada definitivno broj 1 i zaslužio je pobijediti. Ja sam bio bolji kako je vrijeme odmicalo, ali sam se kasno probudio", objasnio je Đoković.

Murrayju je pobjeda donijela 2.391.000 dolara i 1500 bodova, te je osvojio svoj 44. po redu naslov u karijeri.

"Želim pokušati pobjeđivati čim je više moguće i postići čim više u sljedećih nekoliko godina jer neću biti ovdje zauvijek. Neću moći igrati na ovoj razini do sredine tridesetih. Sljedeće godine želim da budu moje najbolje u karijeri i želim pokušati ostati svjetski broj 1", izjavio je Murray poslije velike pobjede.

Linker
18. svibanj 2024 17:27