Hoće li Đoković igrati u Kanadi?

 KARIM SAHIB Afp
OSVAJAO GA ČETIRI PUTA

Đokoviću otpada nastup na još jednom velikom turniru? ‘Da se održava sada, bilo bi nemoguće...‘

Canadian Open je jedan od turnira iz Masters 1000 serije, odnosno najvećih turnira nakon četiri Grand Slama.
Piše: S.N.Objavljeno: 21. ožujak 2022. 11:50

Sve je više velikih teniskih turnira na kojima Novak Đoković ne smije igrati.

Srpski tenisač zaokupio je pažnju cijelog svijeta početkom godine zbog velike drame u Australiji koja je rezultirala izgonom iz zemlje i zabranom igranja Australian Opena, a nakon toga se Đoković suočio s drugim restrikcijama. Tako mu je zabranjeno igrati na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju, a po svemu sudeći neće moći igrati na još jednom velikom turniru, Canadian Openu.

"Da se turnir održava sada, bilo bi nemoguće da Novak uđe u Kanadu i sudjeluje na turniru", izjavio je direktor turnira Eugene Lapierre koji ipak ima još vremena da ipak dočeka Đokovića jer se turnir održava početkom lipnja. Zbog toga će on ove sezone i odustati od ideje ranog objavljivanja svih igrača koji će nastupiti na Canadian Openu.

"Nećemo se žuriti s objavljivanjem imena. Pretpostavljam da će biti dosta promjena kako vrijeme bude odmicalo i situacija se bude popravljala", zaključio je Lapierre.

Inače, Canadian Open je jedan od turnira iz Masters 1000 serije, odnosno najvećih turnira nakon četiri Grand Slama. Đoković je turnir do sada osvajao četiri puta, posljednji put 2016. godine.

Linker
19. svibanj 2024 07:07