Borna Gojo

 Colin Murty/AFP/Profimedia
DRAMA U MIAMIJU

Doktore Ivo, jesi li to ti? Gojo igrao tri tie-breaka, spasio tri meč-lopte i sve je bliže ulasku u top 100

Splićanin na putu do glavnog ždrijeba drugog Mastersa sezone mora pobijediti Portugalca Borgesa
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 21. ožujak 2023. 07:53

Bornu Goju još jedna pobjeda dijeli od ulaska u glavni ždrijeb ATP Masters 1000 turnira u Miamiju, na kojem pokušava izboriti ulazak u društvo 100 najboljih igrača svijeta.

Splićanin je dvoboj prvog kola kvalifikacija začinio povećom dozom drame, spasivši tri meč-lopte protiv domaćeg igrača Brandona Holta. U "karlovićevskom" meču s tri tie-breaka, koji je trajao tri sata i dvije minute, bilo je 6:7(4), 7:6(5), 7:6(3). Sve tri meč-lopte Amerikanac je prokockao u drugom setu, pri vodstvu 6:5 i na Gojinom servisu. Naš je Davis Cup reprezentativac ispalio 19 asova te spasio osam od devet break-lopti.

Za ulazak u glavni turnir večeras će igrati protiv prvog nositelja, Portugalca Borgesa, koji je u dva seta izbacio Johnsona.

U međuvremenu je objavljen ždrijeb muškog i ženskog turnira, a Hrvatska će, kao i u Indian Wellsu, ponovno imati troje nositelja koji su u prvom kolu slobodni. Borna Ćorić je 17. nositelj i čeka pobjednika meča između Amerikanca Denisa Kudle te kvalifikanta. Prođe li u treće kolo, tamo mu se smiješi okršaj s Britancem Norriejem.

Donna Vekić kao 22. nositeljica ide na bolju iz američkog okršaja između Anisimove i Brengle, dok će 29. nositeljica Petra Martić turnir otvoriti protiv Kineskinje Xiyu Wang ili Čehinje Brende Fruhvirtove.

Linker
24. travanj 2024 14:56