Donna Vekić
 MATTHEW STOCKMAN Afp
TRILER NA TENERIFIMA

Donna nakon trosatnog maratona ispala od Rumunjke, Begu i četvrti put nadmudrila HR-tenisačicu

Nakon što je vodila sa 6:4 i 1:1 uoči prekida, hrvatska tenisačica danas se nije najbolje snašla.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 21. listopad 2021. 16:46

Niti u četvrtom pokušaju Donna Vekić nije uspjela pobijediti Irinu Cameliju Begu (WTA 56), Osječanka je eliminirana od Rumunjke u 2. kolu turnira na Tenerifima. Presudio joj je tie-break trećeg seta u meču koji je prekinut u srijedu navečer zbog mraka kad je Vekić vodila 6:4, 1:1, a završilo je s 4:6, 6:2, 7:6(4) za Begu.

Čak tri sata i 11 minuta trajala je efektivno velika bitka rastegnuta na dva dana, Vekić se u trećem setu uporno vraćala iz zaostataka. Stigla je tako 0:2, potom preživjela dva servisa za pobjedu suparnice kod 4:5 i 5:6, ali potpuni preokret je izostao. U tie-breaku je Rumunjka od 4:4 dobila posljednja tri poena i tako nastavila rezultatsku dominaciju nad Osječankom dugu devet godina. Počelo je, naime, još 2012. godine u Taškentu, tek 16-godišnja Vekić je kroz kvalifikacije dospjela do finala, ali preko Begu nije mogla (4:6, 4:6). Dvije godine kasnije Begu je bila bolja u Moskvi, te 2018. godine u Istanbulu.

Ovaj su meč obilježili brojni preokreti, ukupno trinaest oduzetih servisa, šesnaest dvostrukih pogrešaka zajedno, a sreća se na kraju osmjehnula Rumunjki. Uzalud je kukati kako je Donna loše ušla u nastavak i podignula krila suparnici izgubivši sedam od osam gemova. Ipak se vratila i borila se do gornjih granica izdržljivosti, ali Begu je ostala zagonetka.

Linker
26. travanj 2024 20:57