PAUL CROCK Afp
KRAH U MARBELLI

Donni Vekić samo gem u prvom meču nakon dva mjeseca, neuspješan povratak i za dva Grand Slam osvajača

Trebat će vremena da Donna, koja je skliznula na 110. mjesto ljestvice, uhvati pravi ritam...
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 29. ožujak 2022. 20:00

Donna Vekić osvojila je samo jedan gem u prvom meču nakon više od dva mjeseca stanke. Na startu WTA 125 turnira, koji se igra na zemljanoj podlozi u španjolskoj Marbelli, bolja od 25-godišnje Osječanke bila je Rumunjka Ana Bogdan (WTA 95) sa 6:1, 6:0.

Donna je u Australiji poražena u 1. kolu od Alison Riske, a nakon toga je odlučila da neće igrati sljedeća dva mjeseca kako bi zaliječila desno koljeno koje joj se ponovno upalilo. Riječ je, inače, o koljenu koje je operirala lani u veljači i koje se i dalje povremeno javlja i radi joj probleme. Povratak na teren ovaj put nije bio dobar, trebat će očito vremena da Donna, koja je u međuvremenu skliznula na 110. mjesto svjetske ljestvice, uhvati pravi ritam.

Na ATP Challengeru koji se također igra u Marbelli nakon duge su se stanke vratila i dvojica Grand Slam pobjednika, obojica neuspješno.

Stan Wawrinka (37) nije igrao više od godinu dana zbog ozljede stopala, a na povratku ga je sa 6:2, 6:4 svladao Šveđanin Elias Ymer. Dominic Thiem je, pak, zbog problema sa zglobom desne ruke bio izvan terena od lipnja prošle godine, a iz Marbelle ga je brzo kući poslao Argentinac Pedro Cachin koji je slavio sa 6:3, 6:4.

Linker
25. travanj 2024 12:51