MARCO BERTORELLO Afp
IZVANREDNA PRESICA

Emotivni Rafael Nadal slomio se pred novinarima: ‘Odlučio sam, to će biti zadnja godina moje karijere!‘

Uz odustajanje od ovogodišnjeg Rolland Garrosa, Nadal je govorio o problemima koji ga dugo muče
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. svibanj 2023. 16:55

Bit će ovo prvi Roland Garros od 2005. godine, a da na njemu neće biti ‘Kralja zemlje.‘ Rafael Nadal je u jednoj od najtežih odluka u karijeri ovog četvrtka objavio da ove godine neće igrati u Parizu, gdje je do danas osvojio 14 naslova prvaka.

- Nije išlo, ne mogu igrati - kazao je Nadal pred novinarima na izravnoj presici spominjući da je ozljeda preteška prepreka preko koje ne može prijeći.

Nije definirao koliko će biti duga pauza, ali je otkrio da se nada oporavku koji bi mu omogućio da se u dogledno vrijeme vrati na teren i u idućoj sezoni ponovno bude potpuno zdrav. Zadnjih godina Nadal je imao problema s gotovo svim dijelovima tijela, ali je uspio doći do 22 Grand Slam titule i izjednačiti se s Novakom Đokovićem. Posljednji meč odigrao je u drugom kolu Australian Opena gdje je nakon tri seta izgubio Amerikanca Mackenzie McDonalda (6:4,6:4,7:5). Ozlijedio se u završnici drugog seta nakon čega je zatražio liječničku pomoć. U nastavku je imao problema s kretanjem, ali je ipak završio meč. No to se odrazilo na nastavak sezone. Nakon što je otkazao nastup na ATP-u 1000 u Rimu gdje je rekordnih 10 puta osvajao naslov, a ujedno i posljednjem velikom turniru uoči Grand Slama u Parizu, počeli su strahovi da Nadala neće biti u Francuskoj, a sada su se i ispunili...

- Moj plan je igrati iduće godine koja će mi ujedno biti i posljednja sezona u karijeri - dodao je veliki Španjolac koji će za mjesec dana proslaviti 37. rođendan.

- Volio bih sljedeće godine igrati ono što mi je važno, a to su Olimpijske igre, ali ne znam hoće li se to dogoditi - nastavio je Nadal govoriti pred novinarima...

- Prošli su mjeseci bili prepuni trenutaka frustracije. I onda sam odlučio kako moram stati, inače mislim da ne bih mogao uspjeti do iduće godine. Puno nas je koštalo pronaći kontinuitet na razini rada. Treba mi, a mislim i svima koji su pored mene, malo nepovezanosti. Dođe vrijeme kada je jedina nagrada pobjeda. Kad se budem osjećao spremnim, vratit ću se. Mislim da ne zaslužujem završiti karijeru na ovakav način. Naporno sam radio da moj kraj ne bude ovdje, na press konferenciji. Kada dođe vrijeme da se više ne natječem, neka to bude sa zadovoljstvom spoznaje da sam učinio ono što je bilo u mojoj moći, ali neka bude na terenu.

Linker
19. travanj 2024 20:19