GLYN KIRK Afp
ZANIMLJIV KOMENTAR

‘Federer će ostaviti dublji trag od Đokovića, veći je i od Nadala. A izvan terena ne biste vjerovali da je to on...‘

Tomaš Berdych, nekad četvrti tenisač svijeta, na zanimljiv je način komentirao odlazak Rogera Federera u mirovinu
Piše: SNObjavljeno: 02. listopad 2022. 10:25

Federer se od aktivnog igranja tenisa oprostio na Laver Cupu u Londonu, a Berdych je za češke medije komentirao GOAT utruku za najboljeg svih vremena između legendarnog Švicarca, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

"Naslućivao sam da je moguće da se povuče s obzirom na zdravstvene probleme i sve što je prolazio. Trebao je samo isplanirati pravi trenutak, a mislim da je izabrao savršeni tajming", rekao je Berdych.

image
GLYN KIRK Afp

"Oni koji žele usporediti najveće asove kroz brojke uvijek će naći različite argumente za razne igrače. Možda je broj osvojenih Grand Slam naslova najobjektivnija mjera, ali mislim da će Federer ostaviti dublji trag od Đokovića. Roger je veća ikona i od Nadala. Možda baš zato jer je započeo tu veliku eru. To što je napravio za tenis ne može biti nadjačano bilo kojim rezultatima", rekao je Berdych upitan o Federerovoj ostavštini.

"Ima puno onih koji su počeli pratiti tenis ili ga igrati baš zahvaljujući njegovim vještinama na terenu i to ga čini superiornijim u odnosu na ostale. Iako mogu razumjeti da neki navijači nalaze nešto posebno i u Nadalu, Đokoviću ili u drugim igračima."

O Federeru izvan terena Brdych također ima samo lijepe riječi.

"Roger se ponašao vrlo ljudski i ugodno. Kada bi ga sreli u svlačionici ili bilo gdje izvan terena ne biste vjerovali da je to on. Bilo je trenutaka kada se čak ponašao kao dječak i kada je radio gluposti", zaključio je Berdych.

Linker
23. travanj 2024 16:39