Roger Federer
 FABRICE COFFRINI Afp
ISPALA I SERENA WILLIAMS

Federer šokiran na domaćem terenu! Zagrijavanje za Roland Garros pretvorilo se u neugodno iznenađenje

Specijalist za zemljane terene pokvario je povratnički meč velikog Švicarca
Piše: Ivan Jelkić, HinaObjavljeno: 18. svibanj 2021. 18:33

Ispadanje Marina Čilića u Ženevi od 419. igrača Dominicka Strickera nije bio jedini pa ni najveći šok u Ženevi u utorak, budući da se od turnira u prvom nastupu oprostio i domaći junak Roger Federer.

Doduše, pobjednik 20 Grand Slam turnira imao je i daleko ozbiljnijeg suparnika, Pabla Andujara, španjolskog veterana (35) i specijalista za zemljanu podlogu (sve četiri ATP titule i još pet finala igrao je na zemlji). Federer (ATP 8) je imao 4:2 u trećem setu, ali nije izdržao, dapače više nije osvojio ni gem za konačnih 6:4, 4:6, 6:4.

Federeru je to bio prvi meč od početka ožujka (poraz u Dohi od Basilašvilija) i prvi na zemlji od Roland Garrosa 2019. (poraz od Nadala u polufinalu). Ujedno i prvi poraz na tlu Švicarske od 2013. i finala dvoranskog turnira u Baselu (Del Potro), kojeg je u međuvremenu još pet puta osvajao i nanizao 32 "švicarske" pobjede.

Za Andujara (ATP 75) je, pak, ovo bila tek peta pobjeda nad Top 10 tenisačem u karijeri (5-23), a prva nakon Barcelone 2015., kada je pobijedio Davida Ferrera.

Poraz upisala i Serena

Poražena je još jedna veteranka - bivša prva tenisačica svijeta Serena Williams.

U potrazi za rekordnim 24. naslovom na grand slam turnirima, trenutno je daleko od dobre forme, što dokazuje i njezino drugo uzastopno ispadanje u drugom kolu turnira. Nakon Rima je također brzo završila nastup u Parmi, gdje ju je porazila Čehinja Katerina Siniakova sa 7-6, 6-2.

Linker
03. svibanj 2024 15:06