Marin Čilić
 REUTERS/Gonzalo Fuentes / REUTERS
TENISKA POSLASTICA

FOTO: ČILIĆ PONOVNO PROPUSTIO VELIKU PRILIKU PROTIV NOVAKA ĐOKOVIĆA Genijalnom igrom uzeo prvi set, a onda je sve stalo!

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira iz serije "masters 1000" u Parizu, bolji od njega je u četvrtfinalu bio Srbin Novak Đoković sa 4-6, 6-2, 6-3 nakon dva sata i 10 minuta igre.
Piše: HinaObjavljeno: 02. studeni 2018. 15:28

Bio je ovo 18. međusobni dvoboj Čilića i Đokovića i 16. pobjeda srpskog igrača koji će od ponedjeljka ponovno biti prvi na ATP ljestvici.

Čilić je protiv Đokovića odigrao ravnopravan dvoboj, no u ključnim trenucima u trećem setu nije uspio iskoristiti prilike.

Jedini "break" u prvome setu dogodio se u devetoj igri kada je Čilić oduzeo servis Đokoviću. Bio je to treći uzastopni Đokovićev servis-gem u kojemu je Čilić stizao do "break-lopte",a prvi je put srpski igrač pogriješio i neprisiljenom pogreškom ponudio prednost našem prvom igraču za prednost koju je uspio i iskoristiti sigurnim servisom za prvu dionicu dvoboja.

Tijekom tog prvog seta Čilićev servis bio je u opasnosti samo u šestoj igri kada je morao spašavati tri "break-lopte". Bio je to prvi Đokovićev izgubljeni set nakon 30 uzastopnih osvojenih.

Nažalost, u drugom setu Čilić je popustio na servisu što je Đoković iskoristio i stalno prijetio. Naš je igrač kod 0-1 uspio spasiti jednu "break-loptu", kod 1-2 je stigao od 0-40 do 30-40, ali je potom poslao jedan bekhend u mrežu čime je Đoković stigao do prednost. Iako je Čilić kod zaostatka 1-4 izvukao 15-40, kod 2-5 je još jednom pokleknuo pa je Đoković servisom započeo i treći set.

Prvi je do prednosti u odlučujućoj dionici stigao Čilić koji je oduzeo servis Đokoviću u trećem gemu. Đoković je dvostrukom servis pogreškom ponudio priliku Čiliću koju je ovoja iskoristio odličnim "passingom". No, ta prednost nije dugo trajala, već u sljedećoj igri Đoković je vratio zaostatak da bi se ključnim pokazao sedmi gem.

Tada je Čilić stigao do nove "break-lopte" i imao odličnu situaciju za realizaciju, no nije bio precizan. Kazna je stigla odmah u sljedećoj igri kada je Čilić slabim reakcijama na mreži na "break-loptu" izgubio servis, a potom je Đoković bez izgubljenog poena odservirao za meč.

Ranije u petak u polufinale Pariza plasirali su se Rus Karen Hačanov i Austrijanac Dominic Thiem, Hačanov je u prvom četvrtfinalu sa 6-1, 6-2 nadigrao Nijemca Alexandera Zvereva, dok je potom Thiem sa 4-6, 6-4, 6-4 bio bolji od prošlogodišnjeg pobjednika Amerikanca Jacka Socka.

Thiem i Hačanov će igrati međusobno u subotnjem polufinalu dok Đoković čeka boljeg iz susreta Švicarca Rogera Federera i Japanca Keija Nishikorija.

--------------------------------------------------------

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Dominic Thiem (Aut/6) - Jack Sock (SAD/16) 4-6, 6-4, 6-4

Karen Hačanov (Rus) - Alexander Zverev (Njem/4) 6-1, 6-2

Novak Đoković (Srb/2) - MARIN ČILIĆ (HRV/5) 4-6, 6-2, 6-3

--------------------------------------------------------

MARIN ČILIĆ - NOVAK ĐOKOVIĆ 6:4, 2:6, 3:6

3. SET

KRAJ

Uzeo je Đoković break i servira za meč

Imao je Marin priliku za break u sedmom gemu trećeg seta, ali Đoković je sjajnom reakcijom s osnovne crte spašava.

Nije dugo Marin imao prednost obzirom kako je Đoković već u idućem gemu vratio zaostatak

Marin Čilić sjajnom je igrom na servis Novaka Đokovića uspio stići do breaka

Đoković bez izgubljenog poena otvara treći set na svojem servisu

2. SET

Novak Đoković uzeo je drugi set

Imao je Đoković ponovno dvije break priike na servis Marina, ali uspio je Marin zadržati koncentraciju

Jedan slabiji servis gem Marina Čilića i Đoković je stigao do breaka u drugom setu i svojim servisom ga i potvrditi

Imao je Đoković na prvi servi gem Čilića u drugom setu jednu break priliku, ali s dva sjajna poena Marin je uspio uzeti gem

Novak Đoković uspio je zadržati svoj servis na otvaranju drugog seta i povesti 1:0

1. SET

Prvi set otišao je na stranu Marina Čilića

Marin nije mogao u boljem trenutku oduzeti servis Đokoviću. Čilić vodi 5:4 i sada će servirati za prvi set!

Jedan i drugi tenisač i dalje drže svoje servise

Kao i Marin u prethodnom gemu, ovog puta Novak je imao čak tri prilike za break, ali Čilić se servisima uspio izvući iz neugodne situacije

Imao je Marin Čilić priliku za break, ali malo sreće na strani Đokovića i propala je šansa. Lijepo je 'rastegnuo' Marin Novaka preko čitavog terena, ali loptica je u jednom trenutku odsjela na mreži nezgodno pala u polje za koju Čilić nije imao rješenje

Ipak, u nastavku meča zaprijetio je malo Novak Đoković na servis Marina, ali i dalje smo bez break prilike s jedne ili druge strane.

Jedan i drugi tenisač bez većih problema otvorili su svoje početne servise.

Linker
02. svibanj 2024 13:53