MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
REAKCIJE NAKON SPEKTAKLA

FOTO Đoković naslov proslavio paranjem majice i pošteno priznao: ‘Jedan od najtežih mečeva ikad‘

‘Svi smo ponekad ostali bez riječi zbog onoga što radiš na terenu i izvan njega. Čestitam ti‘
Piše: SNObjavljeno: 21. kolovoz 2023. 07:19

Gotovo četiri sata trajala je epska bitka u finalu ATP turnira u Cincinnatiju. Slavio je Novak Đoković 5-7, 7-6 (7), 7-6 (4) protiv Carlosa Alcaraza, uzvratio Španjolcu na nedavnom porazu u finalu Wimbledona i stigao do svog trećeg naslova u Cincinnatiju.

Bilo je ovo najduže finale u povijesti Cincinnatija i sjajna uvertira za nadolazeći US Open.

A Đoković je veliku pobjedu proslavio na spektakularan način, poderavši majicu nasred terena uz urlik kojim je pokazao koliko mu je ova pobjeda značila.

image
MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

- Ludo, ne znam što drugo reći. Bio je ovo jedan od najtežih mečeva u mom životu. Nevjerojatno, od početka do kraja. Obojica smo prošli kroz toliko uspona i padova. Zbog ovakvih mečeva nastavljam igrati i raditi svakoga dana, rekao je Đoković nakon meča.

image
MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Komentirao je Đoković i svoj rivalitet s Alcarazom.

- Vidjeli ste, nema se tu što reći. Svatko tko je gledao ovaj meč mogao je vidjeti da rivalitet postaje sve bolji. Nevjerojatan je igrač, tako je mlad, a pokazuje toliko hrabrosti u odlučujućim trenucima, rekao je srpski tenisač, pa se u nastavku nastavio izravno obraćati Alcarazu.

image
MICHAEL HICKEY Getty Images Via Afp

- Svi smo ponekad ostali bez riječi zbog onoga što radiš na terenu i izvan njega. Čestitam ti na svemu dosada. Mnogi nisu nikada uspjeli doći do razine na kojoj si sada. Puno sreće tebi i tvom timu u nastavku sezone. Dječače, ti nikad ne odustaješ. Volim to kod tebe. Svaki meč koji igramo jedan protiv drugoga je lud i nadam se da ćemo igrati u New Yorku za nekoliko tjedana. To bi bilo lijepo. Za publiku, a ne znam je li bi bilo dobro za mene, dodao je Đoković.

image
MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

- Bit će mi teško pričati, ali dat ću sve od sebe. Čestitam Novaku, nevjerojatno je igrati protiv tebe, biti s tobom na terenu. Kakav je ovo bio meč. Ali učim puno od šampiona poput tebe. Moj brat je ovdje, sjajno je imati te ovdje i imati tvoju podršku. Zbog tebe sam svaki dan bolji čovjek, hvala što si uz mene. Cincinnati, ne mogu reći dovoljno hvala, bili ste divni prema meni. Cincinnati voli mene, ja volim Cincinnati. Vratit ću se jači, izjavio je Alcaraz.

image
MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
image
MICHAEL HICKEY Getty Images Via Afp

Linker
17. svibanj 2024 22:28