Francisco Cerundolo

 GORAN SEBELIC Cropix
Plava Laguna Croatia Open

Francisco Cerundolo srušio lanjskog polufinalista i na umaškoj premijeri stigao najmanje do polufinala

Cerundolo je sa 6:4, 2:6, 7:6 (2) pobijedio Lorenza Sonega
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 25. srpanj 2024. 19:43

U svom prvom dolasku na Plava Laguna Croatia Open, Francisco Cerundolo (ATP 37) stigao je do najmanje polufinala. Argentincu je to omogućila pobjeda nad lanjskim polufinalistom ovog turnira, Talijanom Lorenzom Sonegom (ATP 54).

U sudaru tenisača koji su u ranijem dijelu turnira eliminirali hrvatske predstavnike, Cerundolo Mateja Dodiga, a Sonego Milija Poljička, Argentinac je s jednom jedinom break-šansom koju je imao u cijelom meču, uspio iskamčiti pobjedu, makar je s druge strane Sonego imao šest takvih prilika, a dvije iskoristio. No, bitno je jasno i kako su ti breakovi bili raspoređeni...

Cerundolo je svoju jedinu šansu iskoristio u desetom gemu prvog seta, kada je Sonego servirao za ostanak u setu. Automatski mu je to donijelo i set, ali budući da je Talijan brzo drugu dionicu usmjerio na svoju stranu, o pobjedniku je odlučivao treći set.

Tamo je, pak, svatko čvrsto držao svoj početni udarac, nije bilo čak niti jednog izjednačenja, štoviše u 12 gemova, tek su po jednom i Cerundolo i Sonego na reternu uspjeli uzeti dva poena. Zato su u tie-breaku prva tri poena otišla protiv servisa, ali je pri tome bolje prošao Cerundolo koji je potom izgradio prednost od 5-1 i mirno priveo dvoboj kraju za konačnih 6:4, 2:6, 7:6 (2). (ij)

Linker
02. rujan 2024 20:02