ROB CARR/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Rob Carr/getty Images/profimedia
TALIJAN JE BIO USPJEŠNIJI

Gauff osvojila naslov u Washingtonu, hrvatski tenisač Matija Pecotić bez plasmana u glavni ždrijeb

Za 19-godišnju Gauff ovo je četvrti WTA naslov u karijeri, a drugi u 2023. godini
Piše: HinaObjavljeno: 06. kolovoz 2023. 22:34

Američka tenisačica Cori Gauff pobjednica je WTA turnira u Washingtonu, ona je u finalu svladala Grkinju Mariju Sakkari sa 6-2, 6-3.

Za 19-godišnju Gauff ovo je četvrti WTA naslov u karijeri, a drugi u 2023. godini, prvoga je osvojila u siječnju u Aucklandu.

S druge strane, 28-godišnja Sakkari ostala je na samo jednom naslov osvojenom još prije četiri godine u Rabatu, a ovo joj je bio osmi finale u karijeri.

FINALE:

Cori Gauff (SAD/3) - Maria Sakkari (Grč/4) 6-2, 6-3

Pecotić bez glavnog ždrijeba

Hrvatski tenisač, 34-godišnji Matija Pecotić nije se uspio plasirati u glavni ždrijeb ATP turnira iz serije "masters 1000" u Torontu, uspješniji od njega je u posljednjem kolu kvalifikacija bio Talijan Matteo Arnaldi sa 6-4, 6-4.

Pecotić, koji je ranije ove godine ostvario svoju prvu ATP pobjedu u karijeri u Delray Beachu, protiv Arnaldija je imao "break" prednosti u prvom setu, ali je izgubio pet od posljednjih sedam gemova u toj dionici igre dok je u drgom setu propustio dvije "break-lopte" kod rezultata 3-3, a onda kod zaostatka 4-5 izgubio igru na svoj početni udarac prilikom servisa za ostanak u meču.

Linker
26. travanj 2024 01:13