JACK GUEZ Afp
NEVJEROJATNA BROJKA

Grk ponovo nije imao šanse! Đoković bez problema savladao Tsitsipasa za 90. naslov u karijeri

Srpski tenisač Kazahstan napušta s punim plijenom, ali ostat će na sedmom mjestu ATP ljestvice
Piše: JL.Objavljeno: 09. listopad 2022. 14:24

Novak Đoković bez poteškoća se nosio s grčkim reketom Stefanosom Tsitsipasom u finalu ATP 500 turnira u Astani te u konačnici u nešto više od sat vremena stigao do uvjerljive 2:0 pobjede (6:3, 6:4). Neuništivi tenisač Srbije tako je stigao do 90. titule u svojoj karijeri, odnosno četvrte u ovoj sezoni - početkom mjeseca porazio je Marina Čilića u finalu Tel Aviva, a prethodno je proslavio Grand Slam titulu Wimbledona i naslov u Rimu (ATP 100), gdje je također savladao Tsitsipasa u završnom ogledu.

Izgleda da Grk kaotične forme nema lijeka za ponajboljeg tenisača ikada. Izgubio je posljednjih šest njihovih mečeva, a zadnji put slavio je na ekshibicijskom susretu 2019. godine.

Đoković je do ovog finala stigao redom preko Garina, Van De Zandschulpa i Khachanova bez izgubljenog seta, a u polufinalu je Medvjedev predao meč na 1:1 zbog povrede.

Srpski tenisač Kazahstan napušta s punim plijenom, ali ostat će na sedmom mjestu ATP ljestvice, dok je Tsitsipas prestigao Alexandra Zvereva i zasjeo na peto mjesto.

Linker
05. svibanj 2024 05:22