GLYN KIRK/AFP
ATP FINALS

Hrvat krenuo pobjedom: Mektić i Koolhof došli do važog slavlja u borbi za polufinale

Nikola i Wesley su furioznom završnicom s 5-0 stigli do pobjede nad trećim nositeljima
Piše: HinaObjavljeno: 15. studeni 2020. 15:54

Hrvatski tenisač Nikola Mektić s partnerom Nizozemcem Wesleyem Koolhofom pobijedila je u meču 1. kola skupine "Mike Bryan" ATP završnog turnira parova u Londonu protiv Nijemaca Kevina Krawietza i Andreasa Miesa s 6-7 (3), 7-6 (4), 10-7.

Mektić i Koolhof došli su do važne pobjede u borbi za polufinale pobijedivši njemački par nakon 125 minuta velike borbe.

Peti nositelji Mektić i Koolhof su bolje započeli dvoboj i servirali za set kod 5-3, a potom ga izgubili u "tie-breaku".

U drugom je hrvatsko-nizozemski par gubio s 1-2, pa odmah nadoknadio izgubljeni servis, a u 13. igri poveo sa 4-0 i stigao do izjednačenja u setovima, da bi u trećem setu nakon 4-4 njemački par s tri uzastopna poena stigao do vodstva 7-5. Ipak, Nikola i Wesley su furioznom završnicom s 5-0 stigli do pobjede nad trećim nositeljima, s kojima sada u međusobnim dvobojima vode s 3-1.

Ram i Salisbury bolji od Kubota i Mela

U dvoboju 1. kola skupine "Mike Bryan" Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury svladali poljsko-brazilsku kombinaciju Lukasz Kubot i Marcelo Melo sa 7-5, 3-6, 10-5 nakon sat i 45 minuta igre.

Pobjednici US Opena Hrvat Mate Pavić i Brazilac Bruno Soares svrstani su u skupinu "Bob Bryan" i oni će u ponedjeljak u 19 sati igrati protiv Austrijanca Juergena Melzera i Francuza Edouarda Rogera-Vasselina.

Prije njih, u 13 sati, na teren će izaći Španjolac Marcel Granollers i Argentinac Horacio Zeballos, koji će sučeliti sa Australcem Johnom Peersom i Novozelanđaninom Michaelom Venusom.

Linker
26. travanj 2024 12:22