Marija Čičak je napravila nevjerojatnu grešku

 Rob Prange/shutterstock Editorial/profimedia
OČITO JE ‘ZASPALA‘

Hrvatska sutkinja napravila nevjerojatnu pogrešku, Amerikanka ostala u nevjerici: ‘Promašila sam?‘

Teniska sutkinja Marija Čičak se u Guadalajari našla u zaista nesvakidašnjoj situaciji
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 20. listopad 2022. 22:50

"Tko radi, taj i griješi", ta bi se stara narodna s punim pravom mogla primijeniti na slučaj hrvatske teniske sutkinje Marije Čičak koja se našla u glavnoj ulozi prilikom pomalo nevjerojatne i sramotne pogreške koja se dogodila u meču između Švicarke Belinde Benčić i Amerikanke Sloane Stephens u kojem je Benčić u 2. kolu turnira u Guadalajari poražena 0-2.

Pritom je Benčić jedan gem zaradila na prevaru. Što se zapravo dogodilo?! Ona je u petom gemu drugog seta imala prednost i jednu lopticu je poslala u aut, ali je tražila provjeru koja je pokazala da je njen udarac ipak završio u terenu.

Stoga joj je dodijeljen poen za osvajanje gema. Ništa tu ne bi trebalo biti čudno izuzme li se činjenica da je Stephens istu tu lopticu vratila u teren. Nije pogriješila, a oglašavanje sutkinje je utjecalo na njezin udarac. Marija Čičak je poen dodijelila Benčić, koja je to objeručke prihvatila iako je bila svjesna da je načinjena nepravda jer je lopticu koju je poslala Stephens nakon navodne greške ona zakucala u mrežu iz bijesa.

"Promašila sam?", upitala je šokirana Stivens; "Da, promašila si. Odluka te nije u tome poremetila", rekla je Čičak, koja očito "zaspala" tijekom spornog momenta.

Pravda je ipak zadovoljena nekoliko gemova kasnije nakon što je Stephens spasila dvije break lopte i iskoristila svoju prvu...

Linker
10. svibanj 2024 17:07