Petra Marčinko

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
SENZACIONALAN USPJEH

Hrvatska tenisačica napravila čudo koje se događa ‘jednom u sto godina‘, a ono najbolje tek dolazi

Bio je ovo sudar talenata kojima teniski svijet previđa sjajnu budućnost, a koje zajedno imaju - 33 godine
Piše: Marko Bilić/SDObjavljeno: 23. rujan 2023. 13:56

Kakav "ludi" meč Petre Marčinko!

Hrvatska tenisačica pobijedila je Ruskinju Alinu Kornejevu sa 7:6(8), 7:6 (5) i plasirala se u finale ITF W60 turnira u Portugalu i tako vrlo vjerojatno stigla do rankinga karijere, trenutno je 160. na live WTA ljestvici, najbolji plasman do sada bilo joj je 161. mjesto.

No, meč protiv mlade Ruskinje definitivno će dugo pamtiti, piše Slobodna Dalmacija.

Pogotovo tie-break prvog seta u kojemu je na nevjerojatan način spasila pet vezanih set lopti i osvojila tu dionicu! Kornejeva je, naime, povela sa 6:1 i, vjerovali ili ne, izgubila set!? Tri od pet set lopti imala je na svom servisu, međutim, naša Petra nije se dala i uspjela je napraviti rijetko viđen preokret, spasiti 1:6 u tie-breaku i dobiti tu dionicu sa 8:6.

image
ROB PRANGE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Rob Prange/zuma Press/profimedia

I inače je cijeli meč dviju velikih nada svjetskog tenisa (Marčinko 17 godina, Kornejeva 16) bio pun preokreta, baš šokantan. U prvome setu Zagrepčanka je povela s 4:2, Ruskinja okrenula na 4:5, potom Marčinko kod 6:5 servirala za set, ali je to prosula i otišla u već opisani tie-break za pamćenje.

U drugom setu opet je naša igračica bolje krenula, povela s 2:0, Ruskinja još jednom okrenula (2:4), pa Petra vratila (5:4), pa Alina kod 6:5 servirala za drugi set, da bi sve otišlo u još jedan tie-break u kojemu je hrvatska tenisačica sa završna tri poena uzela set i konačnu pobjedu.

Bio je ovo sudar velikih talenata kojima teniski svijet previđa sjajnu budućnost. Marčinko je bila prva juniorka svijeta, osvojila juniorski Australian Open i prestižni Orange Bowl pojedinačno i u konkurenciji parova, dok Ruskinja ima dva osvojena Grand Slama (Aus Open i Roland Garros).

Zajedno imaju tek 33 godine, s tim zajedničkim brojem godina mlađe su od dosta tenisačica na Touru. Do ovog tjedna Petra je bila 176. reket svijeta, Alina 186., no rezultati u Portugalu pogurat će ih na bolje pozicije. Tek su krenule...

Marčinko će u finalu igrati protiv Francuskinje Leolije Jeanjean.

Ćirić-Bagarić u finalu ITF turnira u Sloboziji

Mlada hrvatska tenisačica Lucija Ćirić-Bagarić plasirala se u finale 25.000 dolara vrijednog ITF turnira u rumunjskom gradu Slobozia.

Nakon gotovo 3 i pol sata dugog meča Lucija Ćirić-Bagarić (WTA-272.) nadigrala je u subotu u polufinalu Njemicu Ellu Seidel (WTA-266.) sa 5-7, 7-6, 6-3.

To je za Luciju Ćirić-Bagarić četvrto finale 25.000 dolara vrijednih ITF turnira.

Nakon što je ovog ljeta uhvatila zamah, mlada Dubrovkinja uspela se na WTA ljestvici više od 200 pozicija u dva mjeseca.

U sutrašnjem finalu ITF turnira u rumunjskom gradu Slobozia Lucija će igrati protiv bolje iz dvoboja između Valentine Grammatikopoulou i Ekaterine Makarove. (Hina)

Linker
27. travanj 2024 14:50