Petra Martić je bila bolja od Julije Grabher

 CLIVE BRUNSKILL Afp
BILLIE JEAN KING CUP

Hrvatske tenisačice osigurale razigravanje za viši rang, u subotu igraju ključni dvoboj sa Srbijom

Hrvatske tenisačice pobijedile su Austriju u odlučujućem ogledu za drugo mjesto skupine B
Piše: HinaObjavljeno: 15. travanj 2022. 12:50

Hrvatske tenisačice pobijedile su Austriju 2:1 u odlučujućem ogledu za drugo mjesto skupine B na turniru Prve Euro-afričke grupe Billie Jean King Cupa koji se održava u turskoj Antalyji.

Hrvatice su dobile oba pojedinačna meča i time u direktnom duelu s Austrijankama osigurale drugo mjesto. Prvo je Donna Vekić, uz dosta poteškoća, svladala Sinju Kraus, 402. igračicu s WTA ljestvice, sa 7:5, 6:3, dok je potom ključni bod za ukupno slavlje osigurala Petra Martić. Ona je jednostavnije, sa 6:2, 6:4, bila bolja od Julije Grabher (198. na svjetskoj ljestvici).

Austrijska tenisačica dobro se držala u drugom setu te je kod 4:4 imala break priliku koja je mogla dovesti do kompliciranja ovog meča. No, Martić se izvukla iz tih neugodnosti i potom napravila break za konačno slavlje.

U rezultatski nevažnom ogledu parova Petra Marčinko i Tara Würth predale su dvoboj Barbari Haas i Melanie Klaffner nakon osvojenog prvog seta.

Hrvatska će tako u subotu igrati novi meč za potencijalni plasman u viši rang natjecanja. Protivnice su im tenisačice Srbije, koje su nakon dva pojedinačna meča vodile 2-0 protiv domaćina Turske. Prvo je Lola Radivojević svladala Aylu Aksu 6-4, 6-4, a potom je Aleksandra Krunić sa 6-7(6), 6-0, 6-3 bila bolja od Ipek Oz.

Mađarska i Slovenija su se kao pobjednici skupina u Antalyji direktno plasirali u play-off Billie Jean King Cupa, koji će se održati tijekom studenoga ove godine (za plasman u Svjetsku skupinu 2023.), dok će im se još pridružiti bolji iz dvoboja Hrvatske i Srbije.

Linker
25. travanj 2024 16:54