DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NAJAVIO NADOLAZEĆE OKRŠAJE

Hrvatski Davis Cup debitant koji to zapravo nije: ‘Imamo dobre šanse protiv Australije i Mađarske‘

Hrvatska teniska reprezentacija u nedjelju je prvi put trenirala u Torinu
Piše: HinaObjavljeno: 21. studeni 2021. 15:08

Tamo će se tijekom sljedećih nekoliko dana nastupiti na jednom od tri turnira završnice Davis Cupa (preostala dva se igraju u Madridu i Innsbrucku).

Led su probila dvojica najmlađih od petorice nominiranih, Nino Serdarušić i Borna Gojo, a preostala trojica, Marin Čilić, Nikola Mektić i Mate Pavić, na red će doći kasnije.

“Drugi put sam u momčadi u prvoj petorci, a na izborniku je da odluči tko će igrati. Danas smo prvi put osjetili podlogu, a moja je procjena da je ugodna, umjereno brza. Nije ništa pretjerano, tako da mislim da ćemo se u ova četiri dana svi dobro naviknuti”, kaže Nino Serdarušić, koji na neki način ima status debitanta koji to nije. Bio je među petoricom nominiranih za prošlogodišnji susret s Indijom u Zagrebu, ali nije igrao.

Treninzi svih reprezentacija koje će nastupiti u Tornu, njih ukupno šest u dvije skupine, do utorka će se neće održavati na “pravoj” lokaciji, odnosno u dvorani u kojoj će se igrati susreti Davis Cupa, jer je ona još danas zauzeta završnicom ATP Finala. Međutim, podloga (“greenest”) je u trening centru jednaka kao ona koja će se u ponedjeljak postaviti u dvorani.

“Ovi treninzi koje ćemo imat do utorka su u balonu, ali svakako će nam dobro doći da isprobamo prave uvjete na centralnom terenu, jer su uvjeti ipak drugačiji. Kako god bilo, bit ćemo spremni.”

U četvrtak s početkom u 16 sati Hrvatska će u Torinu igrati protiv Australije, a u nedjelju s početkom u 10 sati protiv Mađarske.

“Australci su svi stabilni igrači iz društva stotinu najboljih, ali se sa svima može igrati. Davis Cup je timsko natjecanje i tko god će igrati za njih čekaju nas teški mečevi. Što se tiče Mađara Fucsovics je prva ploča i sigurno će igrati i u paru. Dobro su nam poznati njihovi igrači koji kandidiraju za drugu ploču, ali siguran sam da će Mađari dobro promisliti koga će postaviti. Ipak, u tom susretu smo favoriti, a protiv Australije mislim da imamo dobre šanse“, rekao je Serdarušić.

Linker
27. studeni 2023 23:24