Matthew Stockman/Getty Images
COPIL PREKO ČILIĆA DO FINALA

HRVATSKI TENISAČ FRANKO ŠKUGOR PLASIRAO SE U FINALE ATP-a U BASELU, PAVIĆ OSTAO BEZ FINALA U BEČU Federer po 14. put u finalu turnira u rodnom gradu

Piše: HinaObjavljeno: 27. listopad 2018. 23:08

Hrvatski tenisač Franko Škugor se s Britancem Dominicom Inglotom plasirao u finale parova na ATP turniru u Baselu, dok je Mate Pavić s Austrijancem Oliverom Marachom zaustavljen u polufinalu Beča.

Škugor i Inglot su u polufinalu Basela nadigrali Čileanca Julija Peraltu i Argentinca Horacija Zeballosa sa 5-7, 6-3, 10-6, a do trećeg ovogodišnjeg naslova pokušat će doći protiv braće Alexandera i Mische Zvereva koji su u drugom polufinalu nadigrali Indijca Divija Sharana i Novozelanđanina Artema Sitaka sa 6-1, 6-3.

Pavić i Marach nisu uspjeli doći do svog 10. zajedničkog finala u 2018. godini, njih su u polufinalu pobijedili Amerikanac Mike Bryan i Francuz Edouard Roger-Vasselin sa 6-4, 6-7 (2), 10-7.

ATP Basel: Federer protiv Copila za naslov

Finale ATP turnira tenisača u Baselu igrat će Švicarac Roger Federer i Rumunj Marius Copil.

Copil, trenutačno 93. igrač svijeta, je u prvom polufinalu iznenadio Nijemca Alexandera Zvereva svladavši ga sa 6-3, 6-7 (6), 6-4, dok je potom Federer sa 6-1, 6-4 svladao Rusa Danila Medvedeva.

Za 28-godišnjeg Rumunja ovo je najbolji tjedan u karijeri, iz kvalifikacija je stigao do svog drugog finala, a na putu do završnice je ostvario prve dvije pobjede protiv igrača koji se nalaze među 10 najboljih na ATP ljestvici. U 2. kolu nadigrao je Marina Čilića, šestog s ATP ljestvice, da bi u polufinalu "skinuo" i trenutačno petog igrača svijeta Zvereva. Jedini dosadašnji nastup u finalu nekog ATP turnira Copil je imao početkom ove godine kada je u završnici Sofije izgubio od Bošnjaka Mirze Bašića.

Legendarni 37-godišnji Federer će u nedjelju po 14. put zaigrati u finalu na turniru u svom rodnom gradu, dosada je osam puta slavio, a pet puta gubio u završnom dvoboju. Federeru će ovo biti 151. nastup u finalu nekog ATP turnira, a dosada je osvojio 98 trofeja, od toga tri ove godine nakon Australian Opena, Rotterdama i Stuttgarta.

WTA Finale: Dva najbolja para u finalu

U finalu parova na WTA Finalu tenisačica u Singapuru igrat će dva najbolje rangirana dvojca ove sezone, Čehinje Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova te Mađarica Timea Babos i Francuskinja Kristina Mladenović

Krejčikova i Siniakova su u polufinalu svladale sunarodnjakinje Andreu Sestini Hlavackovu i Barboru Strycovu sa 6-3, 6-2, dok su Babos i Mladenović nadigrale Australku Ashleigh Barty i Amerikanku CoCo Vandeweghe sa 6-7 (5), 6-3, 10-8.

Linker
01. svibanj 2024 07:43