Nikola Mektić

 OSCAR BARROSO Dppi Via Afp
ATP CINCINNATI

Hrvatski tenisač probio se u četvrtfinale jakog turnira, Popyrin nastavio pobjednički niz iz Umaga

Nakon prekida suradnje s Matom Pavićem, Nikola Mektić je na tri turnira igrao s Robinom Haaseom
Piše: HinaObjavljeno: 17. kolovoz 2023. 19:47

Hrvatski tenisač Nikola Mektić i Australac John Peers probili su se do četvrtfinala ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju, gdje su u drugom kolu svladali sedme nositelje, Nijemce Kevina Krawietza i Tima Puetza sa 7-5, 2-6, 13-11.

Mektiću i Peersu je ovo prvi zajednički nastup, a za plasman u četvrtfinale iskoristili su petu meč-loptu (9-7, 10-9, 11-10). Suparnici u meču za polufinale bit će im Argentinci Maximo Gonzalez i Andres Molteni.

Nakon prekida suradnje s Matom Pavićem, Nikola Mektić je na tri turnira igrao s Nizozemcem Robinom Haaseom i ostvario samo jednu pobjedu.

image

Alexej Popyrin

MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Popyrin nastavio pobjednički niz iz Umaga

Australski 24-godišnji tenisač Alexei Popyrin, koji je krajem srpnja osvojio naslov na umaškom Croatia Openu, niz započet u Stella Marisu nastavio je i u Cincinnatiju, gdje je po prvi put u karijeri došao do četvrtfinala na turniru Masters 1000 serije, u koji je ušao kao "sretni gubitnik" iz kvalifikacija.

Popyrin (ATP - 58.) je za plasman među osmoricu najboljih u Cincinnatiju svladao Finca Emila Ruusuvuorija (ATP - 60.) sa 6-2, 1-6, 6-3, što mu je bila sedma uzastopna pobjeda u glavnom ždrijebu na ATP Touru.

Australski tenisač će se za mjesto u polufinalu boriti protiv pobjednika dvoboja Grka Stefanosa Tsitsipasa (ATP - 4.) i Poljaka Huberta Hurkacza (ATP - 20.).

Linker
04. svibanj 2024 20:50