Mate Pavić i Marcelo Arevalo

 JAYNE RUSSELL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Jayne Russell/zuma Press/profimedia
ATP MIAMI

Hrvatski tenisač u meču punom preokreta izborio drugo kolo parova

Salvadorac Marcelo Arevalo pogodio je sjajan retern-winner na drugu meč-loptu za prolazak
Piše: HinaObjavljeno: 24. ožujak 2024. 18:36

Hrvatski tenisač Mate Pavić je sa Salvadorcem Marcelom Arevalom izborio plasman u 2. kolo parova na ATP turniru iz serije "masters 1000" u Miamiju, oni su u 1. kolu sa 7-6 (4), 7-6 (6) svladali Finca Harrija Heliovaaru i Australca Johna Peersa nakon sat i 37 minuta igre.

Prvi je set protekao u dominaciji igrača na servisu, nije izborena niti jedna "break-lopta", da bi u "tie-breaku" Pavić i Arevalo napravili "mini-break" u prvom poenu, a na kraju je to bio i jedini osvojeni poen protiv servisa.

Drugi je set donio mnogo više uzbuđenja, Pavić i Arevalo su poveli sa 3-0, Heliovaara i Peers poravnali na 3-3, da bi kod vodstva 4-3 Pavić promašio "zicer" na mreži za prednost 5-3, pa je Arevalo promašio lob na meč-loptu kod 5-4, pa je igran još jedan "tie-break". I on je bio sadržajniji, Pavić i Arvealo poveli su sa 3-1, Heliovaara i Peers preokrenuli na 3-4, zatim su serveri osvajali poene sve dok Arevalo nije pogodio sjajan retern-winner na drugu meč-loptu za prolazak.

Sljedeći suparnici Paviću i Arevalu bit će bolji iz ogleda četvrtih nositelja Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa te Francuza Sadija Doumbije i Fabiena Reboula.

Linker
23. travanj 2024 06:24