Nikola Mektić i Wesley Koolhof

 HECTOR RETAMAL Afp
ATP

Hrvatski tenisač u paru s Nizozemcem izborio finale Basela, borit će se za peti ovogodišnji naslov

Mektić i Koolhof uvelike su si popravili šanse u nastojanju da izbore plasman na ATP Finalu
Piše: HinaObjavljeno: 26. listopad 2024. 15:42

Hrvatski tenisač Nikola Mektić plasirao se s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom u finale parova na ATP turniru u Baselu, oni su u polufinalu svladali mlade Švicarce Marc-Andreu Huesslera i Dominica Strickera sa 6-4, 6-7 (1), 10-6.

Za osvajanje prvoga seta Mektiću i Koolhofu je bio dovoljno jednom oduzeti servis suparnicima, dok su u drugom dva puta nadoknađivali "break" zaostatka no potom su u "tie-breaku" osvojili tek jedan poen pa je o pobjedniku odlučivao produženi "tie-break". U njemu su Mektić i Koolhof brzo stekli prednost koju nisu ispuštali do kraja.

Mektiću i Koolhofu je ovo šesti ulazak u finale nekog turnira ove godine, četiri su puta i osvajali naslov, u Aucklandu i Rotterdamu početkom sezone te na "masters 1000" turnirima u Indian Wellsu i Šangaju, dok su jedini poraz u završnici doživjeli u s‘Hertogenboschu.

Prolaskom u finale Basela Mektić i Koolhof uvelike su si popravili šanse u nastojanju da izbore plasman na ATP Finalu, sada su peti na ljestvici parova, a na finalu će nastupiti osam najboljih po ovogodišnjim rezultatima.

U finalu će Mektić i Koolhof igrati protiv boljih iz ogleda između Britanca Jamiea Murraya i Australca Johna Peersa te Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.

Linker
26. listopad 2024 15:58