Matija Pecotić je lani bio pobjednik ovih pretkvalifikacija

 JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix
PRETKVALIFIKACIJSKI TURNIRI

Hrvatski tenisači dobili jedinstvenu priliku za sudjelovanjem na ATP turniru u Umagu

Prošlogodišnji pobjednik ovih pretkvalifikacija bio je Matija Pecotić koji je kasnije u kvalifikacijama zapeo u posljednjem kolu.
Piše: HinaObjavljeno: 01. lipanj 2022. 11:26

Drugu godinu za redom ATP turnir u Umagu imat će posebno zanimljiv uvod za hrvatske tenisače. Novo izdanje serijala pretkvalifikacijskih turnira 'Put do Umaga' bit će odlična prilika za sve hrvatske igrače da se izbore za svoje mjesto među elitom na jedinom hrvatskom ATP turniru.

Ovogodišnji, drugi po redu 'Put do Umaga', započet će turnirom u Požegi (18. do 20. lipnja), nastavit će se idućeg vikenda u Karlovcu (25. do 27. lipnja) i turnirom u Splitu (2. do 4. srpnja), a kulminirati Mastersom u Umagu (21. i 22. srpnja). U danima prije početka 32. izdanja umaškog ATP-a četvorica najuspješnijih će se na Mastersu boriti za pozivnicu, za kvalifikacije na ATP turniru.

Turniri u organizaciji TK Požega, TK Karlovac i TK Split 1950 bit će dio kalendara Hrvatskog teniskog saveza, a pobjednici sva tri turnira te igrač koji kombinirano na njima osvoji najviše bodova za HTS-ovu rang-listu plasirat će se na završnicu u Umag. Polufinalni mečevi Mastersa odigrat će se u četvrtak, 21. srpnja, dok će finale biti na rasporedu u petak, 22. srpnja u kasnim poslijepodnevnim satima kao najbolja moguća najava službenog početka turnira.

"Prošla nam je godina pokazala da je ovaj format najpravedniji način da mladim hrvatskim igračima ponudimo šansu i na taj način ulažemo u hrvatski tenis", rekao je Tomislav Poljak, direktor Plava Laguna Croatia Opena Umag i dodao: "Napravili smo neke manje preinake u formatu poslušavši prije svega sugestije igrača. Smanjili smo broj sudionika Mastersa sa šest na četiri, samim time i broj mečeva, a sve kako bi pobjednik bio što svježiji za ono što ga čeka u kvalifikacijama ATP-a. Također, za razliku od prošle godine kada smo za Masters podijelili tri pozivnice, ove godine to neće biti slučaj i put do Mastersa vodit će isključivo preko turnira u Požegi, Karlovcu i Splitu“.

Prošlogodišnji pobjednik ovih pretkvalifikacija bio je Matija Pecotić. Pecotić je na kraju u kvalifikacijama za Plava Laguna Croatia Open Umag zapeo u posljednjem kolu, u vrlo neizvjesnom meču protiv kasnijeg polufinalista, danas 54. igrača svijeta, Nijemca Daniela Altmaiera.

"Ovo je jedina prilika za osjetiti atmosferu ATP turnira u Hrvatskoj i igrati na vrhunskoj lokaciji kakva je Stella Maris. Turnir je bio fantastičan, igrači su bili odlični i zaista se stvorila prava turnirska atmosfera", naglasio je Pecotić.

Linker
19. travanj 2024 19:53